Etkinlikİlçe Haberleri

‘Kadının Toplumdaki Yeri’ Paneli Gerçekleşti

Gömeç Belediyesi ve Gömeç Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Kadının Toplumdaki Yeri" adlı panel, Nuri Bozyel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

‘Kadının Toplumdaki Yeri’ Paneli Gerçekleşti

Kadinin Toplumdaki Yeri Paneli Gerceklesti 1

“Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesidir”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şerife Targay’ın açılış konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana kadınların toplum içindeki rolüne vurgu yaptı. Başkan Targay, “Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesidir. Bugün burada, Cumhuriyetimizin 100. yılında kadının toplumdaki yerini konuşmak, geleceğe dair umutlarımızı paylaşmak için bulunuyoruz” dedi.

Kadinin Toplumdaki Yeri Paneli Gerceklesti 2

“Cumhuriyet, kadınlarımız için bir dönüm noktasıdır”

Anadolu Kadın Hareketi Başkanı, Tarihçi ve Yazar Birsen Temir Saraç ise panelde yaptığı konuşmada, Türk kadınının geçmişten günümüze olan evrimini anlattı. Saraç, “Cumhuriyet, kadınlarımız için bir dönüm noktasıdır. Atatürk’ün önderliğinde, kadınlarımız eğitimden siyasete, sanattan iş dünyasına birçok alanda aktif rol aldı ve almaya devam ediyor. Bu panelde, bu önemli süreci daha yakından anlama şansını bulduk” ifadelerini kullandı.

Kadinin Toplumdaki Yeri Paneli Gerceklesti 3

Program Müzik Dinletisi İle Bitti

Program, Zeki Selçuk yönetiminde Türkü Dostu Kadınların müzik dinletisiyle sona erdi. Etkinliğe katılanlar, kültürel bir şölenle Cumhuriyetin 100. yılında kadının toplumdaki yerini bir kez daha hatırlama fırsatı buldular.

Haber Merkezi

‘Türk Kadının Efsanesi’ Tiyatro Oyunu İptal Edildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu