Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kadir Gecesi’nde Balıkesir

Balıkesirliler Kadir Gecesinde Camilere Koştu. Balıkesirliler Kadir gecesinde camilere akın etti.Tarihi Zağnos Paşa Camii etrafı binlerce kişiyi ağırladı. Kadir gecesi özel programı ve yeryüzü sofralarının kurulduğu cami çevresi gece boyunca kalabalıktı.

 

 

Kadir Gecesi’nde Balıkesir.. Balıkesir’de başta Zağnos Paşa Camii olmak üzere merkezdeki camilere teravih namazı için gelen binlerce kişi namaz kıldı. Camilerde yoğunluk dolayısıyla yer bulamayanlar cami meydanında namaz kıldı. Vatandaşlar önce oruçlarını açtı ardından teravih namazı için saf tuttu.

Yeryüzü Sofrası ile İftar

Cami içinde yer bulamayanlar meydanda namaz kıldı. Meydanı kadınlar doldurdu. Cami dışına açtıkları seccade ve hasırlar üzerinde namaz kılarak dua etti. Vaazla başlayan program, teravih namazının kılınmasıyla devam etti. Büyükşehir Belediyesi yeryüzü sofrası ile iftar verdi ve namazın ardından ellerini semaya açarak dua eden vatandaşlara tatlı ve lokum ikram etti. Erkekler kadar kadınların da camiye akın ettiği cami gece boyu yalnız bırakılmadı. Her yıl geleneksel olarak yapılan yeryüzü sofrası bu yılda kuruldu. İftarını açan halk önce dua etti ardından yatsı ve teravih namazlarını kıldı.

 

Cami

Kadir Gecesi; Muhammed’e vahyedildiği gece olarak kabul edilir. Kur’an-ı Kerim’de Kadir Suresi’nde de bahsedilen Kadir Gecesi, Allah’ın insanlara olan merhametinin ve bağışlamasının yoğun bir şekilde hissedildiği bir gecedir. Bu gece ibadetler yapmak, dua etmek ve günahlarından arınmak isteyen Müslümanlar için büyük bir fırsattır.

Kadir Gecesi Kandil mi; Selim döneminde camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir. Diyanet takvimine göre Mevlid, Regaib, Mirac, Berat kandil günleri bulunmaktadır. Dolayısıyla 17 Nisan Pazartesi günü kandil günü değil mübarek bir gece olan Kadir Gecesi’dir

…Kadir Gecesi’nde Balıkesir…

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu