Gündemİlçe Haberleri

Kar Fırtınası Balıkesir’i Etkisi Altına Aldı

Edremit ve Havran ilçelerinde başlayan kar yağışı ve tipi, gece saatlerinde bölgede hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Kar Fırtınası Balıkesir’i Etkisi Altına Aldı

Kar Firtinasi Balikesiri Etkisi Altina Aldi 1
Kar Fırtınası Balıkesir’I Etkisi Altına Aldı

Hava Koşulları Zorlu, Poyraz Fırtınası Etkili

Gece saatlerinde Kazdağları’nın yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, zaman zaman tipi şeklinde gerçekleşiyor. Rüzgarın poyrazdan esmesiyle birlikte fırtına hızları zaman zaman 70 kilometreye kadar ulaşıyor. Sıcaklıklar ise -5 dereceye kadar düşerek soğuk bir hava dalgasının etkisi altına girmiş durumda.

Kar Firtinasi Balikesiri Etkisi Altina Aldi 2

Ekipler Gece Boyunca Çalışıyor

Özellikle Eybek, At Kayası, Kapanca, Kumluca, Hanlar, Döşemedere mevkiilerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri ve Edremit Belediyesi Fen İşleri ekipleri, gece saatlerinden itibaren bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Edremit Yenice Karayolu’nu açık tutmak için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kar Firtinasi Balikesiri Etkisi Altina Aldi 3

Sürücülere Uyarı

Valilik Balıkesir Edremit, Çanakkale Yenice Karayolu’nun açık olduğunu belirten yetkililer, sürücülere kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarıda bulundular. Ayrıca, gizli buzlanmaya karşı dikkatli sürüş yapılması gerektiğini vurguladılar. Ulaşımda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için sürücülerin tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Haber: İHA

Sındırgı’da Kar Yağışı Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu