GündemEğitim

Karesi Balıkesir’de Eğitimin Öncü Değeri

Karesi Balıkesir’de Eğitimin Öncü Değeri

Karesi Balıkesir’de Eğitimin Öncü Değeri. “Karesi; Balıkesir’de Eğitimin Öncü Değeri” sloganına uygun olarak, çalışmalarına her gün yenilerini ekleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; “Karesi Öğretmen Akademisi” projesiyle de Türkiye’ye örnek olacak bir ilke daha imza attı.

PROJELER SİNERJİ OLUŞTURDU

Geçtiğimiz yıl Balıkesir il genelinde (20 ilçede) kabul edilen 11 adet Erasmus+ okul ortaklıkları projelerinden 9’unun Karesi’de olması(1.200.000 EURO toplam hibe), Milli Eğitim Müdürlükleri kapsamında verilen KA_101 hibe projeleri kapsamında il genelinde kabul edilen tek projenin(36.000 Euro) Karesi’de olması, Balıkesir il genelinde kalite ödülüne layık görülen 335 eTwinning projesinin 140 tanesinin Karesi’de olması- Türkiye genelinde verilen 7 birincilik belgesinin 2’sinin Karesi’deki okullara ait olması, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın il genelinde verdiği 5 hibe projesinin 3 tanesinin (54.000 TL hibe) yine Karesi’de gerçekleştirilmesi; ilçedeki eğitim camiasında büyük bir sinerjinin oluşmasını sağladı.

KARESİ ÖĞRETMEN AKADEMİSİ UYGULAMAYA KONULDU

Bu yıl da aynı sinerjiyle çalışmalarına başlayan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak’ın talimatları ile başlatılan BİGEP( Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) projesine uygun olarak, yine Balıkesir’de bir ilke imza atarak “Karesi Öğretmen Akademisi” projesini uygulamaya koydu. İlçe genelindeki idareci ve öğretmenlere yönelik geliştirilen ve online internet üzerinden yayına başlayan “Karesi Öğretmen Akademisi” birçok ünlü ismi Karesili eğitimcilerle buluşturmayı hedefliyor. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü son olarak da “Karesi Proje Koordinasyon Ofisi” ile beraber uygulamaya geçtiği “Karesi Öğretmen Akademisi Projesi” ile de Türkiye’ye örnek olmaya hazırlanıyor.

İÇERİK GELİŞTİRME VE KİŞİSEL GELİŞİM VE BECERİ ATÖLYELERİ OLUŞTURULACAK

İlçede kurulan Öğretmen Akademisi ile Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Ölçme ve Değerlendirme, Etkili Sınıf Yönetimi, Materyal Hazırlama ve İçerik Geliştirme ve Kişisel Gelişim ve Beceri Atölyeleri oluşturulacak. Öğretmenlerin mesleki ve kişisel özellikler yönünden katkı sağlamayı amaçlayan Akademi projesi pandemi döneminde çevrim içi olarak internet üzerinden ünlü isimleri öğretmenlerle buluşturacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda faaliyet gösterecek olan Karesi Öğretmen Akademisi, pandemi döneminden sonra ise Hayat Boyu Öğrenme ve Hizmetiçi Eğitim yöntemleriye öğretmenlerle bire bir eğitimlerle buluşacak. Şimdiye dek Türk Patent Kurumu Başkanı Prof.Dr.Habip Asan ve Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri alanında Prof.Dr. Ayşegül Ataman’ı konuk eden Akademi; önümüzdeki haftalarda Covid-19 ve Aşı çalışmalarında Cambridge Üniversitesi laboratuvarında görev yapan Dr.Buğra Özer’i ağırlayacak. Aralık ayında ise TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Hasan Mandal’ı ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ı konuk olarak öğretmenlerle buluşturacak.

“KARESİ’NİN ÖNCÜ OLMASININ HAKLI GURURUNU YAŞADIK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü; “Karesi; Balıkesir’de Eğitimin Öncü Değeri” sloganına uygun olarak, çalışmalarımıza yenilerini eklemek amacıyla Karesi Kaymakamımız Sayın Abdulkadir Demir’in talimatları ile ilçede oluşturulan ekiplerle farklı ve özgün projeleri gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl proje bazlı çalışmaların yanı sıra; ilçemizde otomasyon sistemlerinin kurulması, kitap okuma oranlarının ilçemizde arttırılması ve Tübitak gibi yerel ve ulusal bazlı faaliyetler ile öğrenci bazlı sportif ve kültürel faaliyetlerde de Karesi’nin öncü olmasının haklı gururunu yaşadık. Bu yıl da Karesi Kaymakamlığı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak proje bazlı çalışmalara farklı bir bakışla- yeni bir şevkle ve daha büyük hayalleri gerçekleştirmek için Karesi’nin vefakar idarecileri ve değerli öğretmenlerimizle her daim beraber olarak çalışacağız. Bir Motivasyon ve Sinerji Oluşturma Modeli olan ve Sayın Valimiz Hasan Şıldak’ın himayelerinde başlatılan BİGEP projesine uygun olarak, “Karesi Proje Koordinasyon Ofisi” ile beraber uygulamaya geçtiği “Karesi Öğretmen Akademisi Projesi” ile de Türkiye’ye örnek olmaya hazırlanıyor. Bu projelerin gerçekleşmesinde emek harcayan tüm idareci ve öğretmenlerimize, Strateji Şube Müdürümüz Tuncay Okay’a, Proje Koordinasyon Ofisimize ama en önemlisi vizyonuyla önümüzü açan Sayın Kaymakamımız Abdulkadir Demir’e sonsuz teşekkürler .” dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE BİR DİZİ ETKİNLİK

Son olarak da, Karesi Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik yapıldı. Karesi Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik yapıldı. Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir 182 öğretmene başarı belgesi taktim etti. Karesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Öğretmenlerimiz anısına “Bayrağın Gölgesinde Al Bayrak Oldun Öğretmenim” isimli fotoğraf sergisi Karesi ilçesinin beş ayrı noktasında sergilenirken, saat 14.00 da da T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Youtube kanalı üzerinden canlı konser tertip etti. Aynı zamanda saat 16.00 da ise Karesi Kaymakamlığı makamında başarı belgesi almaya hak kazanan 182 personeli temsilen dört başarılı öğretmene belgeleri Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir tarafından verildi. Başarı belgesi takdim törenine; Öğretmenleri temsilen ve başarı belgesi alan Sevinç Aytaç, Yunus Emre Avcu, Elif Kahraman ve Yasemin Tokmak ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve Şube Müdürü Tuncay Okay katıldı. Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, belge takdimi töreninde “Karesi’nin eğitim konusunda duyarlı çalışmalarının artarak devam ettiğini ve elde edilen başarılarda Karesi’nin değerli öğretmenlerimizin ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün üstün gayretleri olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu