Gündemİlçe Haberleri

Karpuz Büyüklüğündeki Kiloluk Patlıcanlar Pazarın İlgi Odağı

Karpuz Büyüklüğündeki Kiloluk Patlıcanlar Pazarın İlgi Odağı. Mehmet Sırlan Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde çiftçilik yapıyor. Çiftçi Sırlan’ın yetiştirdiği karpuz büyüklüğündeki kiloluk patlıcanlar ilgi görüyor.

 

Karpuz Buyuklugundeki Kiloluk Patlicanlar Pazarin Ilgi Odagi 1

 

Karpuz Büyüklüğündeki Kiloluk Patlıcanlar Pazarın İlgi Odağı. Burhaniye’ye bağlı Kızıklı Mahallesi’nde oturan 66 yaşındaki Mehmet Sırlan’ın ürettiği karpuz büyüklüğündeki kiloluk patlıcanlar ilgi görüyor.

3 çocuk babası Sırlan ürettiklerini pazarda satıyor. Sırlan, domates, biber ve salatalık gibi ürünler de yetiştirdiğini söyledi. Sebze fidelerini de kendisinin yetiştirdiğini anlattı.

“Patlıcanlarım ortalama bir kilo gelmektedir”

Sırlan, “Gençliğimden beri çiftçilik yapıyorum. Ürettiklerimi de pazarda satıyorum. Patlıcanlarım ortalama bir kilo gelmektedir. Patlıcanlar iriliğinin yanı sıra çok da lezzetli. O yüzden ilgi görmektedir. Kilosunu 10 liradan satıyorum. İHA’nın edindiği bilgiye göre ayrıca, domates, biber ve salatalık gibi ürünler de yetiştiriyorum. Günümüzde çok üretmek lazım. Ben de üretmeye gayret ediyorum” dedi.

Burhaniye Hakkında

İlçe yüzölçümünün yaklaşık olarak 1/3 i düzlüklerden oluşur. Bu düzlüklere ‘Burhaniye Ovası’ adı verilir. Tepeliklerle kıyı çizgisi arasında yer alan Burhaniye Ovası doğuya doğru biraz genişler . En geniş yerinde 12 km’yi bulur. Uzunluğu ise 20 km kadardır. Burhaniye Ovası adı verilen düzlükler yapısal olarak iki ana kökene dayanır. Bunlar orta ve doğu kesimlerde Havran ve Karınca çaylarının getirdiği alüvyon malzemeden oluşmuşlardır. Batı kesimdeki düzlüklerin kökeni yataya yakın veya hafif ondülasyonlu Neojen katmanlarıdır. Bir kıyı ovası niteliğinde olan Burhaniye Ovası alüvyon kesimlerinde kumsallar, katmanlardan oluşan kesimlerinde alçak falezler oluşturur. Ayrıca tepelik alanların eteğinde 100 m yükseltiye kadar batıya doğru hafif eğimli bir düzlük olarak devam eder.

Burhaniye Ovası gerek eğim durumu, gerekse verimli toprak varlığı zengin yeraltı ve yüzeysel su varlığı ve elverişli iklim şartları ile Türkiye’nin en verimli ovaları arasında yer alır. Doğu kesimi sebze meyve yetiştirilen alanlarla orta ve batı kesimleri ile zeytinliklerle kaplıdır. Burhaniye, Çoruk, Börezli, Kızıklı, Şarköy, Bahadınlı, Şahinler, Hisar, Taylıeli gibi köyler bu jeomorfolojik birim üzerinde yer alan başlıca yerleşmelerdir. İlçenin ekonomik varlığının yarısından çoğu ovalık kesimdedir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu