Gündemİlçe Haberleri

Kazdağları’nda Yaban Hayvanları İçin Yem Noktaları Oluşturuldu

Balıkesir'in Havran ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk hava, Kazdağları'nda yaşayan yaban hayvanlarının doğal ortamda yiyecek bulmalarını zorlaştırdı.

Kazdağları’nda Yaban Hayvanları İçin Yem Noktaları Oluşturuldu

Balıkesir’in Havran ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk hava, Kazdağları’nda yaşayan yaban hayvanlarının doğal ortamda yiyecek bulmalarını zorlaştırdı.

Bu duruma dikkat çekmek ve yaban hayvanlarını desteklemek amacıyla Havran Kaymakamlığı tarafından bir çalışma düzenlendi.

Kazdağları'Nda Yaban Hayvanları İçin Yem Noktaları Oluşturuldu

Havran Kaymakamı Enver Özderin, Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emre Çakan, Orman İşletme Şefi Tuğçe Dilşad Akgün ve Selahattin Giray’ın katılımıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında belirlenen noktalara yaban hayvanlarının ihtiyaçlarına uygun yemler bırakıldı.

Kar yağışının etkili olduğu yüksek rakımlı bölgelere yerleştirilen yem noktaları, yaban hayvanlarının karlı havalarda beslenmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Kazdağları'Nda Yaban Hayvanları İçin Yem Noktaları Oluşturuldu

Kaymakam Enver Özderin, “Yaban hayatının içinde bulunan hayvanların karlı havalarda gıda bulmasının kolaylaştırılması için yüksek rakımlı bölgelere yem noktaları oluşturduk. Bu çalışma ile yaban hayvanlarına destek olmayı ve onların doğal yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

İHA

Bandırma Karadere Projesi İçin DSİ Sahada 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu