Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Keneleri Uzak Tutan Yağlar

Havaların ısınmasıyla tatil ve piknik planları kurulmaya başladı. Bu yazımızda kenelerden korunabilmek için alınan doğal yöntemlerden bahsediyoruz. İşte keneleri uzak tutan yağlar sizinle

 

Keneleri Uzak Tutan Yağlar

Keneleri Uzak Tutan Bitkiler ve Doğal Yağlar

SEDİR YAĞI SPREYİ

Sedir yağı toksik olmayan, doğal bir kene ve böcek kovucudur. Doğrudan giysilere ve cilde püskürtülmektedir. İnsanlarda ve evcil hayvanlarda kullanım için güvenlidir. Sedir yağı sadece keneleri ve diğer tahriş edici böcekleri püskürtmekle kalmaz, aynı zamanda onları öldürür.

Bu spreyi yapmak için;

Bu basit tarifi dışarı çıkmadan önce karıştırıp cildinizin açıkta kalacak olan yerlerine uygulayabilirsiniz.

9 damla limon çimeni (sitronella) esansiyel yağı

6 damla çay ağacı esansiyel yağı

6 damla nane esansiyel yağı

1 yemek kaşığı badem yağı veya jojoba yağı

OKALİPTÜS YAĞI

Keskin bir kokusu olan okaliptüs yağı etkili bir kene kovucu ve öldürücü olarak bilinmektedir. 100 ml. kadar arıtılmış veya damıtılmış suyu 20 damla okaliptüs esansiyel yağı ile birlikte küçük bir sprey şişesine birleştirin. Kullanmadan önce çalkalayın ve cilde, pantolonların paçalarına, manşet yerlerine ve ayakkabılarınıza püskürtün. Okapitüs yağı köpeklerde kullanım için de güvenlidir ancak köpeklere uygulamadan önce su ile inceltilmelidir.

Keneleri Uzak Tutan Yağlar

NİM AĞACI YAĞI (TESBİH AĞACI YAĞI)

Tesbih ağacı yağı olarak bilinen “Neem” isimli ağaçtan elde edilen doğal uçucu yağ, keneleri kovmak ve yok etmek için doğal bir çare olarak sıkça kullanılmaktadır. Kullanmak için avucunuzun içine birkaç damla ekleyin ve açıkta kalan cilde sürün. Nim ağacı veya diğer adıyla tesbih ağacı yağı, badem veya diğer hafif taşıyıcı yağlar ile seyreltilebilmektedir. Ayrıca seyreltildiğinde, köpekler için de güvenlidir. Keneyi çıkarmak için doğrudan kenenin üzerine sürülen bir veya iki damla neem yağının da keneyi hızla çıkaracağı söylense de hastalık taşıyan keneleri evde çıkarmanın ölümcül sonuçlar doğurabileceğini hatırlatmak gerek.

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Referans: 7 Natural Ways To Repel Ticks

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu