İlçe HaberleriGündem

KEPSUT’TA BAŞPEHLİVAN SERHAT GÖKMEN OLDU

Kırkpınar’da başpehlivanlık yaşayan ünlü güreşçilerin kol bağladığı Kepsut Tarzan Mehmet Er Meydanı, kıran kırana kapışmalara sahne oldu. Geçen yılın Başpehlivanı Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen finalini tuşla kazanan Gökmen, Kepsut’ta Başpehlivan oldu.

 

Binlerce güreş severin heyecanla izlediği 8. Geleneksel Kepsut Yağlı Güreşleri Kepsut Tarzan Mehmet Er Meydanı’nda yapıldı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın da takip ettiği etkinlik, 30’u başpehlivan, 400’e yakın güreşçinin katılımıyla yapıldı. Tarzan Mehmet Er Meydanı’nda gerçekleşen müsabakalar tarihi Kırkpınar’ı aratmazken, kıran kırana geçen müsabakalar çayırın etrafını dolduran binlerce güreş sevdalısından tam not aldı. Puanlamaya gitmeyen bir çok müsabaka sonunda finalde geçen yılın kazananı Şaban Yılmaz’ı tuş ederek yenen Serhat Gökmen bu yılkı güreşlerin Başpehlivanı olarak altın kemeri taktı. Finalin ardından yapılan madalya ve kemer töreninde şampiyonlara ödüllerini il protokolü takdim etti.

CANKUL: ATA SPORUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ile güreş ağası Mustafa Tan’ın, vatandaşlar ve güreşçileri selamlamasıyla başlayan 8. Geleneksel Kepsut Yağlı Güreşleri, her boydan pehlivanın yağlanıp güreşmesiyle başladı. Kepsut’un Kırkpınar’a sürekli başpehlivanlar gönderdiğini hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçede yağlı güreşin çok sevildiğini ve bu yıl sekisincisini düzenledikleri güreşlerin halk tarafından da oldukça sahiplenildiğini ve ilgiyle izlenildiğini  dile getirdi.  Er meydanının dolu olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Cankul “Tarzan Mehmet Er Meydanı, adını Kepsutlu eski güreşçimizden alıyor. Tarzan Mehmet ilçemizi Kırkpınar’da temsil eden en ünlü başpehlivanlarımızdan. İlçemizde yağlı güreş çok seviliyor. Yediden 77’ye her ailede bir güreşçi var diyebilirim. Biz de vatandaşlarımızın sevdiği bu ata sporuna katkı vermeye çalışıyoruz. Vatandaşların ilgisi olduğu sürece bu organizasyonları yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AĞALIK 120 BİN LİRA İLE 3. KEZ MUSTAFA TAN’IN OLDU

Bu sene 120 bin lira bedelle bir kez daha ve toplamda üçüncü kez Kepsut Güreş Ağalığı’nı alan Güreş ağası Mustafa Tan ise “İlçemizde gerçekten çok güzel güreşler oluyor. Emin olun Kırkpınar’ı burada yaşatıyoruz. Çünkü buradaki başpehlivanlar zaten Kırkpınar’da mücadele eden güreşçiler.Halkımızın ilgisi ve coşkusu da zaten bu sözlerimi doğruluyor. Kepsutumuz için faydalı olan herşeyin yanındayız destekçisiyiz. Bu anlamda Vefalı Yurt Kepsut’a katkımız oluyorsa ne mutlu bize” diyerek ata sporu güreşe katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi..

BALABAN-OKULU ERKEN FİNALDE KAPIŞTI

  1. Geleneksel Kepsut Yağlı Güreşleri’nin çeyrek finalinde Ekrem Yavuz- Hüseyin Gümüşalan, Şaban Yılmaz- Hasan Zeybek, Orhan Okulu- İsmail Balaban ve İsmail Koç- Serhat Gökmen eşleşmeleri oldu. Erken final sayılan 2017 Kırkpınar Başpehlivanı Sarı Fırtına İsmail Balaban ve son Kurtdere Başpehlivanı Orhan Okulu mücadelesi oldukça güzel bir kapışmaya sahne oldu. Rakibine oyun yapan Balaban, kendi oyununa gelince Okulu rakibini tuşlayarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı Finalde ise Ekrem Yavuz-Şaban Yılmaz, Orhan Okulu- Serhat Gökmen karşı karşıya geldi. Rakiplerini deviren Serhat Gökmen ve Şaban Yılmaz Tarzan Mehmet Er Meydanında Başpehlivanlık için mücadele etti. Yaklaşık 15 dakika sürede Yılmaz’ı tuşla yenen Serhat Gökmen dualı çayır Kepsut’ta Başpehlivan olarak altın kemeri takan isim oldu. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve Kepsut Güreş Ağası Mustafa Tan’dan oluşan protokol üyeleri, dereceye giren güreşçilere altın kemer, kupa ve madalyalarını vererek günü taçlandırdı. Güreş ağası Mustafa Tan’ın tandırlı pilav ayranı, meyve ve kuruyemiş ile dağıtılan binlerce soğuk su vatandaşlar tarafından takdir gördü ve teşekkürlerini ağayı alkışlayarak gösterdi.

Haber&Foto: İsmail Koca

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu