GündemSiyaset

Kılıçdaroğlu’ndan NATO’daki Skandalla İlgili Sert Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Norveç’teki NATO tatbikatına ilişkin, “Yetkililerden Türkiye’ye yapılan bu hakaret nedeniyle yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir ‘özür dileriz’ olayı ile geçiştirilecek bir konu değildir. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir, buna itirazımız yok ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Emek Büroları tarafından Litai Otel’de düzenlenen Taşeron İşçilik Çalıştayı’na katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, “Bu toplantı doğrudan beni ilgilendirmiyor. Ben taşeron işçisi değilim. İyi bir aylık alıyorum Türkiye standartlarına göre, aylığı da sizler ödüyorsunuz. Eğer bunun bilincinde olursak emeği geçinenlerin hak ettikleri parayı almaları için mücadele etmemiz zorunludur. Bu bilinci toplumun her kesimine bir şekliyle yansıtmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez”

Norveç’teki NATO tatbikatına değinen Kılıçdaroğlu, “Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Ama hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz ve şiddetle eleştiririz. Şimdi bu yetkililerden Türkiye’ye yapılan bu hakaret nedeniyle yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir ‘özür dileriz’ olayı ile geçiştirilecek bir konu değildir. Bu konudaki duyarlılığımızı hem Türkiye’deki bütün yurttaşlarımıza hem NATO’ya hem bütün dünyaya duyurmak isteriz. Biz güçlü, itibarı olan bir devletiz. Biz, demokrasiyi, insan haklarını savunan bir devletiz. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir, buna itirazımız yok ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bunu herkesin bilmesini isterim” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu