GündemSiyaset

KIRCI: MAARİF VAKFI ÖNEMLİ BİR TARİHİ DÖNEMEÇTE KURULDU

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Makedonya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Balıkesir AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile birlikte Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’i ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’u ziyaret etti. UETD Üsküp Temsilciliği’nin de ziyaret edildiği programda Makedonya’nın Tetova şehrinde bulunan Maarif Okullarının açılışı yapıldı. Kırcı burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti.

MAARİF VAKFI ANADOLU’NUN İRFANINI DÜNYA İLE BULUŞTURUYOR

Son 16 yılda Türkiye olarak dış politikada yumuşak gücün öne çıktığı bir politik vizyon benimsediklerini ifade eden Kırcı, “Kalkınma yardımlarında açık ara dünyanın birinci ülkesi olduk. Her alana yayılan planlı ve hızlı bir gelişme çabasının ardından kısa sürede özgüvenimizi kazandık ve tarihi iddialarımızı yeniden sahiplendik. Şimdi özellikle kalkınma yardımları konusunda kazandığımız başarıyı uluslararası eğitim alanında da kazanmak istiyoruz. İşte Maarif Vakfı’nın kurulması tam da bu noktada gündeme geldi. ”dedi.

İNSANLIĞIN BARIŞ VE ADALET İDEALLERİNE HİZMET EDİYORUZ

Türkiye adına MEB dışında eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olan Maarif Vakfı’nın kritik bir zamanda kurulduğunun altını çizen Kırcı, “Savaş, şiddet ve terörün kol gezdiği, bu zulümler karşısında uluslararası kuruluşların tepkisiz kaldığı bir konjonktürden geçiyoruz. Vakfımızın kuruluşu da küresel sistemin yeniden yapılandırılma ihtiyacının ortaya çıktığı bir döneme denk geldi. Zengin medeniyet mirasımızı sizlerin aracılığıyla tüm dünyaya yansıttığımızda insanlığın önemli sorunlarına çareler üretecek nesiller yetiştirebiliriz İnsanlığın barış ve adalet ideallerine hizmet ediyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu