GündemSiyaset

Kısıtlı Seçmenlerin Durumu Masaya Yatırılıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2019 yerel seçimlerinde tartışmalara yol açan kısıtlı seçmenlerin güncel durumunu incelemeye karar verdi.

Kısıtlı Seçmenlerin Durumu Masaya Yatırılıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2019 yerel seçimlerinde tartışmalara yol açan kısıtlı seçmenlerin güncel durumunu incelemeye karar verdi. Kesinleştirilen seçmen kütüklerinde yapılan incelemede, oy kullanma hakkına sahip olanların listesi belirlendi. Ancak, seçim günü oy kullanamayacak durumda olan kısıtlı seçmenlerin durumları da incelenecek.

YSK’nın kesinleştirilen seçmen kütükleri hakkındaki kararı CHP’nin temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu tarafından açıklandı. Yakupoğlu, seçim kanununa göre oy kullanma hakkına sahip olanların eklenmesi dışında seçmen kütüklerinin kesinleştiğini belirtti. Ancak, deprem bölgesinde ölü olarak görünen bir seçmenin yaşadığına dair alınan ilçe seçim kurulu kararının YSK tarafından kabul edilmediğini aktardı.

2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da yaşanan tartışmaların ardından AK Parti’nin yaptığı itirazlar arasında kısıtlı seçmenlerin durumunun araştırılması önemli bir yer tutmuştu. YSK, bu kapsamda yaklaşık 4 bin 600 kısıtlı seçmenin durumunu ilgili ilçe seçim kurullarına sorarak güncel durumlarını öğrenmeyi planlıyor.

CHP temsilcisi Yakupoğlu, YSK’nın bu talimatını olumlu bulduklarını vurgulayarak, her seçim sonrası kısıtlı seçmen arayışının istenmeyen bir durum olduğunu ifade etti.

Seçim döneminde seçmen taşıma kararlarının tartışma konusu olduğunu belirten Yakupoğlu, 20 Ocak tarihinden sonra verilen seçmen taşıma ve kaydırma kararlarının reddedildiğini, ancak öncesinde birçok taşıma kararının onaylandığını aktardı.

Haber: Bülten

Hakan Aka Karesi İçin Yüzde 60 Oy Bekliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu