Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerGündemTarihYaşam

Kitap Tapınakları

Kitap Tapınakları, Halk Kütüphanelerinin İhtişamına ve Demokratik İdeallerine Bir Övgüdür

 

Kitap Tapınakları

Kitap Tapınakları: Dünyadaki Muhteşem Kütüphaneler… ABD’de kütüphaneler, haksız kitap yasakları uygulama çabalarını protesto etme hareketinin bir parçası olarak saldırıya uğruyor.

Kamu kurumları şu anda çekişme alanları olsalar da, tarihsel olarak bilgi ve demokrasi fenerleri, özgür ve herkese açık alanlar olarak işlev görmüşlerdir.

Gestalten tarafından yayınlanan kitapta,

En çekici yerlerden bazılarını ziyaret etmek için dünyayı dolaşmaktadır. Ayrıca kütüphanelerin temel güzelliğine ve ortak doğasına geri dönmektedir. Marianne Julia Strauss tarafından Kitap Tapınakları: Dünyanın Her Yerinden Muhteşem Kütüphaneler kaleme alınmıştır. Aynı zamanda raflarda dolaşmanın getirdiği büyüleyici mimariyi ve sessizliği kutlamaktadır. Rio de Janeiro’daki Real Gabinete Portugues de Leitura’nın coşkulu Manuel stilinden Phillips Exeter Academy Library’nin modern beton ve ahşap yapısına kadar, cilt, altı platformda 40’tan fazla fiziksel ve sanal mekanda geniş bir estetik ve dönem yelpazesini kapsamaktadır.

Temples Of Books'Un Kapağı

Kitap Tapınakları

Bu alanları entelektüel cennet olarak konumlandırmaktadır. Ayrıca botanik bahçeleri ve okuma odası dahil olmak üzere çok çeşitli tekliflerini vurgulamaktadır. Bir açıklamada, “Bilgiyi düzenleyebilen, statükoyu inceleyebilen ve eğitimi teşvik edebilen bir kurum olarak, kütüphane bugün her zamankinden daha önemli” ifadelerine yer verilmiştir.

“Her tür kanalda yayınlama özgürlüğü arttıkça bu sorumluluk da artıyor.”

Kitap Tapınakları

Kitap Tapınakları

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.
Görsel referans: featureshoot

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu