Gündemİlçe Haberleri

Doğa Severler Yürüyüşte Buluşuyor

Doğa Severler Yürüyüşte Buluşuyor. Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Gençlik Merkezi yürüyüş etkinliği düzenliyor. Fetih 1453 Projesi kapsamında Doğa Yürüyüşü düzenlenecek.

Doğa Severler Yürüyüşte Buluşuyor

Doga Severler Yuruyuste Bulusuyor

 

Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Gençlik Merkezi, proje kapsamında ‘İstanbul’un Fethinde Rol Oynayan Kaz Dağı Göknarı’ temalı doğa yürüyüşü gerçekleştirecek.

 

Doga Severler Yuruyuste Bulusuyor 3

 

Yürüyüş programı Tozlu Yayla’da başlayacak. Ardından Kazdağı Göknar Sahası ziyaret ediliyor olacak. Daha sonra Edremit Zaytinli’ye geçiş yapılıyor olacak ardından Mehmetalan’a gidiliyor olacak . Yürüyüş Kazdağı Milli Parkı’nda tamamlanacak.

 

Doga Severler Yuruyuste Bulusuyor 1

 

Doğa yürüyüş 4 Haziran Pazar günü yapılıyor olacak. Yürüyüş için otobüsler TTM Güney Baharat Önü ‘nden hareket edecek. Hareket saati 08.30 olarak belirlendi.

Yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar Balıkesir Gençlik Merkezi’nden katılım kaydını ücretsiz bir şekilde oluşturabilir.

 

Kaz Dağları Hakkında

Doga Severler Yuruyuste Bulusuyor 2

 

Kaz Dağı ya da Kaz Dağları olarak iki biçimde adlandırılıyor. Dağ büyük ölçüde Biga Yarımadası’nda uzanmaktadır. Batıda Dede Dağı yer alır. Ayrıca ortada esas Kaz Dağı ve üç tepesi (kuzeyde Babadağ, ortada Karataş Tepe, güneyde Sarıkız Tepesi) yer alır. Doğuda Eybek Dağı, kuzey doğuda Gürgen Dağı ve Kocakatran Dağı’ndan oluşur.

Üç tepesi olan esas Kaz Dağı’nın en yüksek tepesi 1774 metredir. Bu tepe Karataş Tepesi’dir. Ayrıca Balıkesir’in Edremit ilçesi Güre beldesinin kuzey-kuzey batı istikametine düşmektedir. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Ayazma Mesire Yeri ise Kaz Dağı zirvesinin kuzey batısına düşmektedir. Mesire yerine ulaşmak için Bayramiç’ten yaklaşık 17 km’lik Evciler Beldesi yolunu takip ediliyor. Ardından  Evciler’den sonra 6 km’lik yol aşılarak ulaşılabiliyor.

Bölgedeki en önemli merkez Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu ve Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldeleridir. Ayrıca Altınoluk, Alp Dağları’ndan sonra dünyanın en temiz ikinci yüksek oksijen oranıyla en temiz ikinci havasına sahiptir.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir Yazı Festival İle Karşıladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu