Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Köy Enstitülerinin Önemi

ADD Köy Enstitülerinin Önemini Anlattı. Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi Köy Enstitüleri konulu bir açıklama yaptı. Açıklamada Cumhuriyet Aydınlanmasının Dünya Eğitim Bilimine Özgün Katkısının Köy Enstitüleri olduğunu dile getirdi.

 

 

Köy Enstitülerinin Önemi.. Bununla beraber Köy Enstitüleri Eğitim Sistemine Kazandırılmalıdır. ADD Balıkesir şubesi, Atatürk Devrimcilerinin bugünkü en önemli görevlerini anlattı. Ayrıca kuruluşunun 83. yılında Köy Enstitüleri’ni günümüz koşullarında yeniden Eğitim Sistemine kazandırmak olduğunu yineledi.

ADD Eğitim Sistemini Eleştirdi

Öte yandan taşımalı eğitim adlı sistemi de eleştiren ADD yaptığı yazılı açıklamada “Köy okullarını kapatıp çocuklarımızı imamlara ve Laik Cumhuriyet düşmanı tarikat şeyhlerinin iflah olmaz cehaletine tutsak eden çağ ve akıl dışı zihniyettir. Ancak Atatürk Cumhuriyeti’nin bilim ışığı yeniden yakılıp yenilgiye uğratılabilir. ”ifadelerini kullandı.

Köy Enstitüleri Kurucularını Andı

Açıklamada ayrıca, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Köy Enstitüleri’nin fikir babası Büyük Atatürk. Dahası Atatürk’ü, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü, kurucuları Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’u, Ulusumuza armağan ettikleri elleri öpülesi öğretmenlerimizi, yazar ve aydınlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Devamında bu özgün modelin güncellenerek yeniden hayat bulması için var gücümüzle çalışmayı görev saydığımızı aziz Milletimize saygıyla duyuruyoruz. Yaşasın Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye! ”denildi.

Köy Enstitüleri

Son olarak Türkiye’de seçilen şehirlerden uzak ancak tren yollarına yakın tarıma elverişli 21 bölgede köy ilkokullarına öğretmen yetiştirmek üzere açılmıştır. Öğretmenler köylülere hem örgün eğitim verecek, okuma yazma ve temel bilgileri kazandıracak hem de modern ve ilmi tarım tekniklerini öğretecekti.

Haber: Güler Yaşar

…Köy Enstitülerinin Önemi..

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu