Balıkesir Son Dakika Haberleriİlçe HaberleriSiyaset

Köybaşı Yerel Dinamiklere İşaret Etti

CHP Balıkesir mevcut il başkanı Erden Köybaşı il kongresinde il başkanlığına adaylığını açıkladı. Parti binasında düzenlediği toplantıda konuşan Köybaşı, güçlü bir örgütle CHP diyebilmek için adayım dedi.

Köybaşı Yerel Dinamiklere İşaret Etti

Ok Hızıyla İktidar Hedefi

 Köybaşı, Hedeflerinin 2024 yılı yerel seçimlerinde Büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak olduğunu söyledi. Bu hedefle yönetime adayız diyerek, Partimizi temsil eden ok,  ilerlemeyi, sürati, hedefe ulaşmayı simgelediği için seçilmiştir ”dedi. Ok gibi hızla iktidar hedefine kilitlendiklerinin altını çizdi.

 Kazanma İrademizi Ortaya Koyduk

 2024 yerel seçimler hedefine yürüyoruz diyen Köybaşı, Ülkede alınan ortalama oy oranının üzerinde oy alarak cumhurbaşkanlığı seçiminde 1. Parti olarak çıktık. Örgütümüz  Yerel seçimlerde 1. Çıkma gücünü bu şekilde göstermiş, büyükşehir belediye başkanlığını kazanma iradesini ortaya koymuştur. ”dedi.

 38’inci Kongremiz Sonrası Belediye Sayımız Artacak

 Yerel seçimler ve genel seçimlerin dinamiklerinin farklılığına işaret eden Köybaşı,” öncelikle Balıkesir büyükşehir belediyesini alarak mevcut belediye sayımızı arttıracağız ”dedi. Yerel yönetim seçimlerinin arifesinde yapacağımız 38. kongremizde, seçilecek kadronun yerelde iktidar olacağını, ve yerel iktidardan genel iktidara yürüyüşümüzü gerçekleştireceğine inanıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ”dedi.

Köybaşı Yerel Dinamiklere İşaret Etti

 “Öbek Örgütlenme Bizim İçin Önemli”

 Köybaşı, “Partimizin öbek örgütlenmesini çok önemsiyoruz” dedi. Ayrıca, bu çalışmayı  daha etkin hale getirip çalışmalarımıza hız vereceklerini belirtti. Öbekten, ilçeye oluşan gruplar kurarak çok hızlı iletişim kurabilen hareket edebilen bir yapıyı yaşama geçireceklerini söyledi.

 Klasik Köy Kahve Çalışması Yerine 20-80 kuralı

 Klasik sıradan köy kahve mahalle çalışması yerine 20 ye 80 kuralına göre enerjimizi ve kaynaklarımızı çok daha verimli kullanıp kısa zaman içinde çok daha fazla yurttaşımıza ulaşacağız, dokunacağız.     Bu güne kadar olduğundan bir adım daha önde, gündemi belirleyen, yakından takip eden bir örgüt ve il başkanlığı olacağız.

 Yerelde iktidar olmanın gayreti ile Balıkesir’i sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştırmak için, aday olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP olarak yerelde başarıya inandıklarını söyledi. Köybaşı bu vesile ile; CHP’nin 100’üncü yaşında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını birkez daha andı.

Hükumet Politikalarını Eleştirdi

Köybaşı “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının ve bayrağımızın yılmaz bekçisidir.” Dedi. CHP’li üyelerle birlikte gerçekleştirilen açıklamada partinin varlık sebepleri anlatıldı. Hükumet politikalarını eleştiren Köybaşı, “Üretilen korku politikaları ve kalıcılaşan adaletsizlik yurttaşlarımızı karamsar ve umutsuz hale getirmiştir” dedi. Ayrıca, Çiftçi, işçi, emekli, memur, ve esnaf ağır zamlar altında eziliyor dedi. Genel seçimlere de gönderme yapan Köybaşı, “ 14-28 mayıs seçimlerinde kıt kanaat geçinebilen yurttaşlarımız, rasyonel politikalarla derin yoksulluğun, açlığın pençesine düşmüştür” ifadelerine yer verdi.

Adalet ve İnsanlık Düşmüştür!

Köybaşı, Madımak katliamı davasının zaman aşımı nedeniyle düşürüldüğünü hatırlattı. Bu sadece davanın düşmesi değil adaletin, insanlığın, düşmesidir.” dedi. Milletin oyları ile vekil seçilmiş Can Atalay dan, gazeteci Barış pehlivana, Merdan yanardağa kadar  tek suçları adaletsizliğe ses yükseltmek karşı çıkmak ve gazetecilik, muhalif gazetecilik yapmak olanlar adaletsiz adaletin pençesinde adalet aramaktadır ”şeklinde konuştu.

 Yerelde İktidar Olmak Adayız

“Bildiğiniz üzere tüm ilçelerimizin kongrelerini tamamladık, kongrelere katılıp düşündüklerimizi anlattık. Gördük ki asgari müştereğimiz parti içindeki kırgınlık küskünlük ve bölünmenin son bulması güçlü olabilmek, Hep birlikte yerelde iktidar olmaktır. Bizde bu değerlendirmeler ışığında burada sizlerin huzurunda İl başkanlığına, çalışma arkadaşlarımızla il yönetimine adaylığımızı açıklıyoruz.”

HABER MERKEZİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu