Özel Haberler

KREDİ KARTI SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Zahire Pazarı’ndaki esnaf, pazarda fiyatların düştüğünü ama buna rağmen vatandaşların kredi kartı kullanabildikleri için marketleri tercih etmesinden yakındı. ‘Taksitle iki katı para ödemeyin, pazarları seçin’ diyen Pazar esnafı, MERHABA’ya konuştu.

Pazar esnafı, yaz sıcaklarında en çok tercih edilen meyvenin karpuz, sebzenin ise salatalık olduğunu söylerken, vatandaşları da pazardaki indirimli fiyatlardan yararlanmaya davet ettiler. Pazarda fiyatların da çok uygun olduğunu söyleyen esnaf, marketlerde kredi kartı kullanımının olmasından şikayet ettiler. Pazardaki son durumu siz değerli okurlarımız için araştırdık.

Mehmet Akın: Ben 25 yıldır pazarcılıkla uğraşıyorum. Birbirinden faydalı otları ve baharatları satıyorum. Fiyatlarımız da pazarda çok uygun. Mesela ıhlamurlarımız var. Taze topalyıp getiriyoruz. Özellikle çay ocaklarında çok tercih ediliyor. Yine taze adaçayı, papatya çayı da var. Ayrıca Zencefil, kırmızı biber, zerdeçal gibi baharatlarımız var. Kırmızı kızılcık da çıktı. Onun da kilosu 5 lira. Sindirim sistemini güçlendirmek için oldukça uygun. Aynı zamanda hem çayı yapılabiliyor hem de marmelat ve reçel olarak da hazırlanabiliyor. Pek çok hastalıkla savaşmak için birebir olan bu bitkileri herkesin tüketmesini öneriyorum.

Emine Sarı: Pazarda fiyatlarımız çok uygun. Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri getirip satıyoruz. Çok şükür iyi de oluyor. Tabi eskisi gibi satışlar yok. Pazarlarımız her geçen gün boşalıyor ama ben vatandaşlarımızı semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ediyorum.

Hamit Öğün: Ben yıllardır pazarcılık yapıyorum ama işlerimiz bu ara biraz kötü. Semt pazarlarımız boş. Vatandaşlar pazara gelmiyorlar. Kredi kartı kullanıldığı için marketlerden alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Ama kredi kartına taksit yapsalar dahi çok yüksek fiyatlar ödüyorlar. İsmail Koca

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu