GündemMagazin

Lady Gaga’nın Menajerinden Yatırım

Lady Gaga’nın eski menajeri Troy Carter’ın teknoloji yatırımları

 

Lady Gaga'Nın Menajerinden Yatarım

Lady Gaga’nın Menajerinden Yatırım! Troy Carter, küresel müzik endüstrisinin en ünlü simalarından biridir. Kariyeri boyunca iş dünyasına yenilikçi ve ileri görüşlü yaklaşımıyla tanınan Troy, birden fazla sektöre yayılan çeşitli işlere imza atmıştır.

Troy Carter,

Küresel müzik endüstrisinin en ünlü kişilerinden biridir. Kariyeri boyunca iş dünyasına yenilikçi ve ileri görüşlü yaklaşımıyla tanınan Troy, birden fazla sektöre yayılan çeşitli işlere imza atmıştır. Aynı zamanda teknoloji yatırımcısı olarak da bilinmektedir. Ayrıca pazardaki değişiklikleri öngörme ve bunlara uyum sağlama yeteneğiyle birbirinden önemli yatırımlar yapmaktadır. Troy Carter, ‘oyun alanım’ diye tabir ettiği müzik ve teknoloji dünyasında yaptığı işlerle dikkat çekmektedir.

Müzik dünyasında Troy Carter

Ünlü isim, 50 milyon dolarlık servete sahiptir. 80’li yılların başında müzik yapmak için liseden ayrılmıştır. 1990’lı yıllarda gelecek vadeden bir rapçi olmuştur. 22 yaşında Will Smith ile tanışmıştır. Ardından onunla çalışmaya başlamıştır. 1995 yılında Bad Boy Records’ta asistan olarak girmiştir. Tupac ve Notorious BIG gibi hip-hop’un önemli isimleriyle birlikte çalışmıştır.

Ne var ki 2006 yılında iflasın eşiğinde olan Lady Gaga ile tanışması onu müzik dünyasında başka bir yerde konumlandırmıştır. Lady Gaga’nın menajeri olarak dünya çapında tanınırlık kazanmıştır. Bu tarihten itibaren Carter, çok sayıda başarılı müzisyenin kariyerlerinin başlamasına yardımcı olmuştur. Troy Carter’ın, Lady Gaga ile yolu 2013 yılında ayrılmıştır. Ayrıca Lady Gaga ünlü bir müzisyen olmuş, Troy Carter da teknoloji dünyasında yaptığı yatırımlarla dikkat çekmeye başlamıştır.

Lady Gaga'Nın Menajerinden Yatarım
Fotoğraf: Youtube
Girişimcilik kariyeri

Şu anda 50 yaşında olan Carter, girişimci olma fikri aklına yatırımcı, girişimci Joe Lonsdale’in Silikon Vadisi’ndeki evinde verdiği partiyle düşmüştür. Orada tanıştığı girişimciler, Troy’un ulaşım, müzik, yazılım gibi endüstrilere farklı bir bakış açısı geliştirmesine neden olmuştur. İlk yatırımları da buna göre şekillenmiştir. Araç paylaşım şirketlerinden önce Uber, sonra ezeli rakibi Lyft’e yatırım yapmıştır. Hatta hem Uber’i hem de Lyft’i destekleyen tek yatırımcı o olmuştur. Daha sonra Dropbox’ın en erken dönem yatırımcılarından biri olmuştur.

Jay-Z ile birlikte yatırım yaptı

Troy Carter, yatırım yaparken eğlence dünyasından diğer isimlerle de ortaklık yapmaktadır. 2013 yılında Julep adlı şirkete ünlü rap şarkıcısı Jay-Z, Jada Pinkett Smith ve Beyoncé ile birlikte yatırım yaptığı görülmüştür.

Troy Carter’ın dikkat çeken yatırımları arasında Uber, Lyft, Dropbox, Spotify, Warby Parker, theSkimm, Blavity, Gimlet Media, Thrive Market, PlayVs, FazeClan, Lobus, Bitski, AudioShakegibi girişimler yer almaktadır. Ayrıca Troy Carter yatırım yaparken birden fazla parametreye odaklanmaktadır. Bir girişimin hangi soruna çözüm, faaliyet gösterdiği pazarın potansiyeline önem vermektedir. Ayrıca girişime daha önce kimin yatırım yaptığı konusunu detaylı olarak incelemektedir.

Lady Gaga'Nın Menajerinden Yatarım

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

Referans: Yazar Candeğer Muradoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu