Eğitimİlçe Haberleri

LGS Hazırlık Soruları ve Çözümlü Videolar Yayımlandı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandığını duyurdu.

LGS Hazırlık Soruları ve Çözümlü Videolar Yayımlandı

Lgs Hazirlik Sorulari Ve Cozumlu Videolar Yayimlandi 1
Lgs Hazırlık Soruları Ve Çözümlü Videolar Yayımlandı

Öğrencilere Sınav Desteği

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla, yeni örnek soru kitapçıkları ve çözümlü videolar yayımlandı. Yayımlanan örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından toplam 45 soru bulunuyor. Bu sorular, öğrencilerin bilgi düzeyinin yanı sıra okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma ve eleştirel düşünme gibi bilimsel süreç becerilerini de ölçme amacını taşıyor.

Soruların Videolu Çözümü Paylaşıldı

Hazırlanan sorular, ilgili derslerin öğretim programlarında belirtilen konu ve kazanımlar ile ders kitapları esas alınarak titizlikle hazırlandı. Bu kapsamda, ilgili sınıf düzeyindeki ders kitapları, konu anlatımları, işleniş biçimleri, metinler ve etkinlikler göz önünde bulundurularak örnek sorular oluşturuldu. Örnek soruların çözümleri, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi YouTube kanalında yayımlandı. Bu çözümlü videolar, öğrencilerin soruları daha iyi anlamalarına ve çözüm stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olacak nitelikte.

Haber: Bülten

Balıkesir Meslek Lisesi Öğrencilerine Yön Veriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu