Ekonomi

Bitcoin’in Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Aştı

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı son olarak 51 bin doların üzerine çıkarak piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı.

Bitcoin’in Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Aştı

Kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı son olarak 51 bin doların üzerine çıkarak piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı. Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 2,7 artarak 1 trilyon 930 milyar doların üzerine çıktı.

Bitcoin’in fiyatındaki artış, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin artmasıyla destekleniyor. Ayrıca, büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürme eğiliminde olmaları ve daha destekleyici bir para politikası izlemeleri beklentisi de Bitcoin’in değer kazanmasını sağlıyor.

Bugün itibarıyla 51 bin 493 dolardan işlem gören Bitcoin, Aralık 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Bitcoin’in haftalık değer kazancı da yüzde 20’yi aşmış durumda. Ekim 2023’ten bu yana yüzde 80’den fazla değer kazanan Bitcoin’in piyasa değeri de 1 trilyon doların üzerine çıkmış durumda.

Bitcoin'In Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Aştı

Analistler, nisan ayında gerçekleşecek olan ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma sürecinin kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmeyi desteklediğini belirtiyor ancak yaklaşık 4 aydır devam eden yükselişin bir duraklama dönemine girebileceğine dikkat çekiyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) başvurusunu 11 Ocak’ta onaylamıştı. Geçen hafta ise spot Bitcoin ETF’lerine 1,1 milyar dolarlık yatırım yapılmıştı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 2,4 değer kazanarak 2 bin 747 dolara ulaştı. Ethereum, 2021’de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Bitcoin'In Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Aştı

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu