GündemKöşe Yazıları

Limonlu Yeşil Çay İçtiniz Mi?

Limonlu Yeşil Çay İçtiniz Mi?

 

Limonlu yeşil çayın içeriğinde insan sağlığına faydalı birçok madde bulunuyor. Bu durum sayesinde sıklıkla tüketilen limonlu çayın faydaları da çok. Çoğumuz genellikle siyah çayı tercih ediyor. Hatta bazı kafelerde yada kahvelerde yeşil çay yok bile. Bir demlik yeşil çayla birlikte limonu da içine katarsak ne olur? Bakalım bu konudaki uzman yorumları nelermiş…

İçeriğinde yer alan flavonoid, kateşin, polifenol sayesinde antioksidan olarak kullanılıyor. Aynı zamanda vücuttaki serbest radikallere karşı doğal bir koruma kalkanı da oluşturuyor. Limonlu yeşil çayın antioksidan oranı, normal yeşil çaya göre 7 kat daha fazla olarak da biliniyor.

İlgili Makaleler

Düzenli günlük kullanımda limonlu çay, kansere karşı önemli bir koruma sağlıyor. Vücutta kanser hücrelerinin oluşmasını engellediği gibi kanser hücrelerinin çoğalmasını da engelliyor.

Kişiye enerji veriyor ve genel sağlık durumunun olumlu yönde ilerlemesine yardımcı oluyor.

Potasyum, bakır, florin, B vitamini açısından zenginliğiyle göze çarpan limonlu çay, bu özelliği sayesinde sindirimi destekliyor. Hazımsızlık gibi mide rahatsızlığı durumlarında limonlu çay tüketebilirsiniz.

Kötü kolesterol ile mücadele için büyük önem taşıyor.

Kalp ve damar hastalıklarına yakalanmanın önüne geçiyor.

Demir emilimini arttıran limonlu çay, bu sayede vücuttaki hücrelerin yenilenmesini ve yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor.

Ciltte sivilce oluşumunu engelliyor.

 

 

İçerdiği C ve E vitaminleri sayesinde cildin parlamasına yardımcı oluyor.

İçeriğinde yer alan vitaminler saç sağlığına da iyi geliyor.

Limonlu Yeşil Çay Zayıflatır Mı?

Yeşil çay insan sağlığına pek çok açıdan katkı sağlıyor. Sıkça tercih edilmesinin en büyük sebepleri arasında kilo vermeye yardımcı olması yer alıyor. Polifenol içeren yeşil çayın, limon ile birleşmesi yağ yakımı için 3 kat daha etki sağlıyor.

Kronik bir hastalığa sahip değilseniz, spor öncesi 1 bardak limonlu yeşil çay tüketebilirsiniz. Yine de tek başına limonlu yeşil çay tüketmek, kilo vermek için yeterli olmuyor. Bu nedenle günlük egzersizler yaparak ya da günlük alınan kalori miktarını azaltabilir, limonlu yeşil çayı destekleyici olarak kullanabilirsiniz.

Limonlu Yeşil Çay Kaç Kalori Yakar?

Limonlu yeşil çay, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor ve sindirim konusunda mideye yardımcı oluyor. Bu nedenle sıklıkla tercih edilen limonlu yeşil çay, 5 fincanda 70 ila 80 kalorinin yakılmasını sağlıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu