GündemTürkiye Gündemi

Lunaparkta Faciadan Dönüldü

Vatandaşlar, eğlenmek için lunaparka geldi. Ardından salıncağa bindi. Sonu hüsran oldu. Vatandaşlar, büyük panik yaşadı.

 

…Lunaparkta Faciadan Dönüldü… Lunaparkta, salıncak aşağı inmekteydi. Ardından, salıncağın kapanmamasından dolayı ağaca çarptı.

Lunaparkta Faciadan Dönüldü

Olay, dün saat 23.00 sıralarında 29 Ekim Mahallesi 2205 Sokak’ta bulunan bir lunaparkta meydana geldi.

Lunaparkta Faciadan Dönüldü

İddiaya göre, eğlenmek için lunaparka gelen vatandaşlar salıncağa bindi. Salıncak bir süre döndü.  Devamında, dönen salıncak inişe geçtiği sırada durdu. Bundan dolayı, yakınında bulunan ağaca çarptı.

Lunaparkta Faciadan Dönüldü

Bu esnada salıncakta olan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Ardından, İhbar üzerine adrese jandarma ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin sevki gerçekleşti.

Lunaparkta Faciadan Dönüldü

Olay, İzmir’in Buca ilçesinde gerçekleşti. Faciada, hafif şekilde 6 kişi yara aldı. Ardından, ambulanslara alınarak çevredeki hastanelere sevkleri gerçekleşti. İHA’nın edindiği bilgiye göre, tedavileri biten bazı yara alanlar taburcu oldu. Son olarak, olayla ilgili soruşturma başladığı belli oldu.

..Lunaparkta Faciadan Dönüldü…

Luna parkın adı neden lunapark?

Her bölgede yer alan lunaparklar geçmişte kullanımı olmuştur. Bir ad ile türemiş ve yaygın hale gelmiştir. Lunapark kelimesi ilk ortaya çıktığında uçan uzay gemisi olarak kullanımı oldu. Ayrıca, zamanla geniş çevrelerde eğlence için yapılan tüm aletlerin olduğu alan adını almıştır.

Lunapark nasıl ortaya çıktı?

İlk kez 1903 yılında New York’un Coney Adası’nda açılımı gerçekleşen bir eğlence parkında kullanımı olmuştur. Buradan yola çıkarak içinde devasa oyuncakların olduğu alanlara zamanla lunapark denmeye başlandı.

Lunapark kim denetler?

Madde 37- Kolluk, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini genel güvenlik ve asayiş yönünden denetler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu