Yaşamİlçe Haberleri

Madra Dağı’nda Melki Mantarı Bolluğu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Kasım ayından beri devam eden düzenli yağışlar, dağlarda bol miktarda melki mantarının ortaya çıkmasına neden oldu.

Madra Dağı’nda Melki Mantarı Bolluğu

Balıkesir’de son zamanlarda ılıman hava koşullarıyla birleşen yağışlar, özellikle Madra Dağı’nda melki mantarının bolluğuna yol açtı. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar, dağlardan topladıkları melki mantarını satışa çıkararak geçim kaynağı elde etti.

Madra Dağı eteklerindeki bolluk, melki mantarının kilosunu 50 ile 100 lira arasında satan vatandaşlara ekonomik bir destek sağladı. Özellikle Kuyumcu Mahallesi’nden getirilen melki mantarı, ilçe merkezinde satılarak hem yerel halka ulaştı hem de bölgede geçim kaynaklarına katkıda bulundu.

Madra Dağı'Nda Melki Mantarı Bolluğu

Melki mantarını ilçe merkezinde satışa sunan Veli Ulubaş, konuyla ilgili olarak, “Bu sene yağışlar biraz geç başladı, ama bol yağış düştü. Havaların ılık gitmesiyle birlikte Madra Dağı eteklerinde bol miktarda melki mantarı çıktı. Bu günlerde yüzlerce vatandaş Madra Dağı’ndan melki topluyor ve satıyor. Biz de eşim Adile ile birlikte topladığımız mantarı ilçe merkezinde satıyoruz. Melki, bu günlerde birçok insan için önemli bir geçim kaynağı oldu. Bu mantar türü, yörede bilinen zehirsiz bir tür olduğu için ilgi görüyor. Melki, bize Pazar harçlığı sağladı” şeklinde konuştu.

 

 

Seren Çiftçi

Tarihi Minare Burhaniye’nin Simgesi Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu