GündemSiyaset

Manisa’da Seçim Gerginliği: Ferdi Zeyrek Harekete Geçti

Manisa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, henüz mazbatasını almadan önce rakibi Cengiz Ergün hakkında ciddi iddialarda bulundu.

Manisa’da Seçim Gerginliği: Ferdi Zeyrek Harekete Geçti

Manisada Secim Gerginligi Ferdi Zeyrek Harekete Gecti 1

Seçim Sonrası Gerginlik

Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, henüz mazbatasını almadan önce rakibi Cengiz Ergün hakkında ciddi iddialarda bulundu. Zeyrek, belediyenin kasasından aciliyet içermeyen ödemeler için baskı yapıldığını ve yetkililere imza attırılmak istendiğini belirtti.

Savcılığa İhbarda Bulundu

Ferdi Zeyrek, iddialarını temellendirerek Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. İddialar arasında “görevi kötüye kullanma” ve “resmi belgede sahtecilik” yer aldığını iletti. Savcılık makamı soruşturmaya başladı.

Zeyrek: Bürokratları Zorlama Girişimleri Ortaya Çıktı

Ferdi Zeyrek, seçimi kaybeden Cengiz Ergün’ün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlara baskı yaparak ödemeleri imzalatmaya çalıştığını iddia etti. Zeyrek’e göre, aciliyet taşımayan ödemeler için bürokratlara zorlama yapıldı ve hatta görevden alma tehditleri savruldu. Zeybek “Cengiz Ergün, şu anda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında bulunan paraları başka kişilere bir şekilde ödeme yapmak istiyor. MASKİ’den 130 Milyon TL, Büyükşehir Belediyesi’nden de 480 Milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor. Mali İşler Daire Başkanı bu ödemeye imza atmak istemedi. Muhasebede çalışan arkadaşlar da bu ödemeye imza atmak istemediler.” dedi.

Ödemeleri İmzalamayanlara Teşekkür

Zeyrek, açıklamasında bürokratların dik duruşunu takdir ederek, şu ifadelere yer verdi: “Mali İşler Daire Başkanı ve muhasebe çalışanları, bu usulsüz girişimlere karşı çıkarak imza atmamayı tercih ettiler. Ancak Ergün, bu kişileri görevden aldı ve yerlerine yeni atamalar yapmaya çalıştı. Ancak yeni atamalar da bu usulsüz işlere ortak olmak istemedi.”

Zeyrek: Halkımın Parasına Sahip Çıkacağım

Zeybek, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduklarını belirtti. Zeyrek, “Şu anda avukatlarımızla birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, konuyla ilgili ‘görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik’ iddiası olan dilekçemizi sunduk. Savcılık dilekçemizi kabul etti. Yangından mal kaçırırcasına bu ödemeyi yapma isteğinin neden olduğunu gerçekten anlayabilmiş değiliz. Yarın mazbatamızı alıp göreve geleceğiz. Göreve geldikten sonra faturalarımızı açıp inceleriz, eğer gerçekten yapılması gereken bir ödemeyse tabi ki yaparız. Kimseyi mağdur etmeyiz.

İlk gün söz verdiğimiz gibi artık ranta değil halka hizmet edeceğiz. Halkımızın parasına nasıl ki göreve gelmeden sahip çıktıysak, görevim boyunca devletimin parasına, halkımın parasına kendi paramdan daha çok sahip çıkacağım. Halkımın parasının bu şekilde hiç edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğim. Geçmişe dönük de bu tip usulsüzlükler varsa bunların da karşısında dimdik duracağım” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Ahmet Akın Bugün Mazbatasını Alıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu