Dünyadan HaberlerGündem

7,4 Büyüklüğünde Deprem! Son 25 Yılın En Büyüğü

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde 7 kişi hayatını kaybederken en az 736 kişi yaralandı.

7,4 Büyüklüğünde Deprem! Son 25 Yılın En Büyüğü

Tayvan’ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde 7 kişi hayatını kaybederken en az 736 kişi yaralandı. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi, deprem nedeniyle oluşabilecek dev dalgalara karşı Tayvanlıları uyardı.

Ölü ve Yaralılar Var

Deprem, Tayvan’ın doğu kıyısında, 34,8 kilometre derinlikte meydana geldi. Bu sarsıntı sonrasında bölgedeki yerleşim yerlerinde ciddi hasarlar meydana geldi. Olayın ardından yapılan açıklamalara göre, en az 7 kişi hayatını kaybetti ve 736 kişi yaralandı. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi, depremin büyüklüğünü 7,2 olarak açıkladı ve Hualien’in 25 kilometre güneyinde ve 15 kilometre derinlikte kaydedildiğini belirtti.

7,4 Büyüklüğünde Deprem! Son 25 Yılın En Büyüğü

Tayvan’da Dev Dalga Uyarısı

7,4 büyüklüğündeki deprem, son 25 yılda Tayvan’ı vuran en güçlü deprem olarak kaydedildi. Bununla birlikte, bölgede dev dalga uyarıları yapıldı. Deprem sonrasında, Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda ikinci bir sarsıntı daha yaşandı. Toplamda 16 artçı sarsıntı meydana geldi.

Depremde Hasar Büyük

Depremde Hualien şehrinde çok sayıda bina hasar gördü ve yıkıldı. Ayrıca, Suhua Otoyolu çöküntüler nedeniyle ulaşıma kapandı ve Taoyuan Uluslararası Havalimanı’nda da zararlar meydana geldi. Deprem sonrasında, elektrik ve internet kesintileri yaşandı. Ancak Tayvan Elektrik Şirketi, kesintilerin büyük bir kısmının giderildiğini duyurdu.

7,4 Büyüklüğünde Deprem! Son 25 Yılın En Büyüğü

Depremin Ardından Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor

Tayvan Yüksek Hızlı Tren Şirketi, herhangi bir tren kazası veya altyapı hasarı yaşanmadığını belirtti ve seferlere kısa bir süreliğine ara verildiğini açıkladı. Tayvan lideri Tsai Ing-wen, depremin yol açtığı hasarın giderilmesi için orduya destek çağrısında bulundu. Başkan Yardımcısı Lai Ching-te ise hükümetin acil durum merkezi kurduğunu ve vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

Tayvan’da 21 Eylül 1999’da meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremden bu yana yaşanan en büyük felaket olarak kaydedildi.

7,4 Büyüklüğünde Deprem! Son 25 Yılın En Büyüğü

 

AA

Son Dakika! Malatya’da 4.5 Büyüklüğünde Deprem

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu