GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Market’te Kasa Farkı Etiket 3.75, Kasa 4.50!

Balıkesir’de bir Şok Market dikkat çekti.Bir vatandaş aldığı kek’in fiyatının kasada farklı olduğunu gördü. Etiket ve kasa fiyatının farklı olduğunu gören vatandaş  gazetemizi aradı. Yaşanılan durum, marketlerin istediği takdirde tüketicilere fark ettirmeden ceplerinden milyonluk vurgun yapabileceğini ortaya koydu. Detaylar haberimizde.

 

2 71

Balıkesir’de bir vatandaş, Şok Market’te şoke oldu. Yaşadığı bir olayda etiket fiyatı ile kasa fiyatının farklı olduğunu gördü. Aldığı kekin etiket fiyatının 3.75 olmasına karşın kasada aldığı ürünlerin fişini kontrol ettikten sonra 4.50 olarak güncellendiğini fark etti.Vatandaş, bilinçli davranışıyla durumu şikâyet etti ve ayrıca gazetemize bildirdi. Yaşanılan olay, marketlerin istediği takdirde vatandaşlara fark ettirmeden milyonluk vurgun yapabileceğini ortaya koydu.

 

3 35

FİŞİNİZİ KONTROL EDİN!

Fiyat farkını fark ederek bildiren vatandaş,marketi tüketici haklarına şikayet etti. Tüketicilerin aldığı ürünlerin fişlerini mutlaka kontrol etmesini tavsiye etti. Öte yandan, sikayetvar.com üzerinden onlarca tüketicinin aynı şikayetten muzdarip olduğu görüldü. Ciddi bir boyut kazanan bu konuda tüketiciler, bir an düzenleme yapılmasını istedi. Marketlerin gerçek fiyatların etiketlere yansıtılması gerektiğini vurguladı.

 

FİYAT FARKLIYSA NE YAPILIR?

Tüketici Kanunu’na göre etiket, fiyat ve tarife listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat üzerinden satış yapılır. Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu