GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Mehmet Şimşek’e onay çıktı

Mehmet Şimşek’e onay çıktı: Bir değil, iki değil, tam dört! Resmi Gazete kararı beklentisi var…

 

Mehmet Şimşek’e Onay Çıktı: Bir Değil, Iki Değil, Tam Dört! Resmi Gazete Kararı Beklentisi Var...

Mehmet Şimşek’e onay çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlarla birlikte üzerinde çalıştığını açıkladı. Bakan yardımcısı atamalarının kısa zamanda Resmi Gazetede yayımlanması beklentiler arasında. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklama  yaptı. Bununla beraber 4 bakan yardımcısı ile çalışmak istediği ve bu isteğine onay çıktığı ifadesi oldu.

MEHMET ŞİMŞEK’E 4 BAKAN YARDIMCISI

Ekonomi Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in çalışmak istediği bakan yardımcıları var . Bununla birlikte Şimşek’e Cumhurbaşkanından onay çıktı. Şimşek, kısa sürede atamaları gerçekleşecek 4 bakan yardımcısı ile çalışması beklentiler arasında. Şimşek’in bakanlığının görev alanındaki tüm faaliyetleri bakan yardımcılarının koordinasyonuyla yürütmek istediği, bu nedenle bakan yardımcısı atamalarına önem verdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında kabinedeki tüm bakan yardımcılığı atamalarının toplu halde Resmi Gazetede yayımlanabileceği ihtimali yüksek.

Haber merkezi

Daha fazlası İçi Tıklayın

 

Mehmet Şimşek, Kürt kökenli Türk ekonomist ve siyasetçidir. 2009-2015 yılları arasındaki görevinin ardından, tekrardan 2023 yılında 67. Ayrıca Türkiye Hükûmeti Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 tarihinde Batman’ın (o dönemde Mardin’in) Gercüş ilçesinin küçük bir köyü olan Arıca’da (Kefre) sekiz çocuklu ve geçimlik tarım yapan Kürt bir ailenin en küçük çocuğu olarak doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye’dir. Anne ve babası Türkçe bilmemektedir ve dört abisi, dört de ablası vardır. 5 yaşındayken annesi vefat etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu