Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Meme Kanserine Karşı Yeni Tedavi Yöntemi

Kanserli dokuların buz yardımıyla dondurularak yok edildiği kriyoablasyon adlı yöntemin, tümör boyutları büyük ve ameliyat olamayan meme kanseri hastalarının tedavisinde etkili olduğu belirlendi.

Meme Kanserine Karşı Yeni Tedavi Yöntemi

Meme Kanserine Karsi Yeni Tedavi Yontemi

Araştırma ve Bulgular

Bilim insanları, kriyoablasyonun etkinliğini değerlendirmek için 60 meme kanseri hastasının sonuçlarını inceledi. Bu hastalar arasında kardiyak sorunları olanlar, hipertansiyon hastaları ve başka bir kanser için kemoterapi tedavisi alanlar da bulunuyordu. Tedavi sonuçları, kriyoablasyonun tümör boyutları 0,3 ila 9 santim arasında değişen hastalarda etkili olduğunu gösterdi. Tedaviyi takip eden 16 aylık süreçte, tümörü 1,4 santimden büyük olan hastaların sadece yüzde 10’unda kanserin nüks ettiği belirlendi.

Tedavi Süreci ve Teknik Detaylar

Kriyoablasyon tedavisi, hastanın uygunluğuna ve tercihine bağlı olarak lokal anestezi veya minimum düzeyde yatıştırıcı ile gerçekleştiriliyor. Tedavi, 5 ila 10 dakika süren dondurma ve ardından 5 ila 8 dakikalık pasif çözülme işlemlerinden oluşuyor. Tümörlerin yerini belirlemek için ise ultrason veya bilgisayarlı tomografi taraması kullanılıyor.

İlgili Makaleler

Umut Verici Sonuçlar

Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezinden radyolog Dr. Yolanda Bryce, bu tedavi yönteminin özellikle büyük boyutlarda tümörlere sahip ama ameliyat olamayan kadınlar için oldukça etkili olduğunu belirtti. Bryce, sadece radyasyon ve hormonal terapi ile tedavi edildiğinde tümörlerin geri döneceğini vurgulayarak, çalışmalarında sadece yüzde 10’luk nüks oranı görmelerinin inanılmaz derecede umut verici olduğunu ifade etti.

Araştırmanın Sunumu

Araştırma, Girişimsel Radyoloji Derneği Yıllık Bilimsel Toplantısı’nda Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde sunuldu. Bu bulgular, kriyoablasyonun meme kanseri tedavisinde umut vadeden bir alternatif olabileceğini gösteriyor.

Haber: AA

Parkinson Teşhisi İçin Yeni Yöntem Geliştirildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu