GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Memnuniyetle Gelen “Yeşil Sosyalist” Lakabı Dikkat Çekiyor

Memnuniyetle Gelen  “Yeşil Sosyalist” Lakabı Dikkat Çekiyor

 

Balıkesir’in Kepsut ilçe halkı Belediye Başkanı İsmail Cankul’a yaptığı hizmet şekli ve kalitesi nedeniyle ‘Yeşil Sosyalist’ lakabı taktı. Ayrıca, bu lakap Balıkesir genelinde de karşılık buldu. Başkan Cankul, özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili Belediye varlıklarından ürettiğini, hem ova köylerine, hem dağ köylerine, hem de ilçe merkezine adil şekilde dağıtmalarının bu lakaba neden olduğunu belirtti.

Cankul “Odağımızda İnsan Olduğu İçin Bu Lakabı Yakıştırıyorlar”

Gazete Merhaba’ya bu konuda özel bir açıklama yapan Cankul, ”Bizim odağımızda insan var. Kepsut belediyesi olarak, ürettiğimiz hizmetin odağında burada yaşayan insanların ihtiyaçlarını ön planda tutuyoruz. Dolayısıyla bu yönde verdiğimiz hizmetler vatandaşı mutlu ediyor. Dahası, Sosyalist Başkan lakabı da sanırım ayrım yapmadan verdiğimiz hizmet ve bu memnuniyetten ortaya çıktı” dedi.

Herkese ve Her Kesime Dokunan, Destekleyen Projeler Üretiyoruz

Peki, bu lakaba ve yakıştırmaya neden olan hizmetleriniz hangileri oldu? Sorusuna yanıt veren Cankul, “Bölge insanımız tamamen tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Ayrıca, bizde hem Hayvancılıkla ilgili hem de tarım ile ilgili hizmet vermek için herkese ve her kesime dokunan projeler ürettik. Peki, Neydi bu projeler? İlk olarak Büyükşehirle birlikte koç üretim merkezi adı altında bir çiftlik kurduk.”dedi.

 

Ismail Cankul 1

 

Vatandaşlarımıza Dağıtıyoruz

Başkan Cankul  “ burada ürettiğimiz verimli olan ırkın devamını sağlayan koçları sübvanse ederek sürü sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ayrıca, bir yandan da kurduğumuz merkezde ki anaç kuzuları muhafaza edip çoğaltıyoruz. Dahası, bu dağıtımı yaparken de, dağıtımı her kesimin takdir ettiği bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Hayvancılıkla İlgili Bu Proje Tarım İçin Proje Yapmamızı Tetikledi

Bu hizmetin de tarım konusunda vatandaşlara farklı bir hizmet vermenin olanak sağladığını belirten Cankul, “işte bu işleri yaparken ortaya kaba yem ihtiyacımız çıktı. Bu ihtiyacı karşılamak içinde, Büyükşehir olmamızla birlikte, Belediyemiz uhdesine geçen arazilerden faydalanmak istedik. Ekibimle birlikte o arazileri ekip biçmeye karar verdik. Böylelikle, ürettiğimiz ürünün bir kısmını kaba yem ihtiyacını gidermek bir kısmını da Belediyeye gelir kazandırmak için satalım diye düşündük.

 

Ismail Cankul 3

 

Ardından, özellikle, sapı ve samanını kaba yem için, Buğdayı da una çevirip vatandaşımıza dağıtmak için buğday ektik. Bir yandan da bu arazilerin verimini test edelim istedik. Bu doğru tercihimiz, sizin ifade tespit ettiğiniz ve vatandaşlarımızın ifade ettiği şekliyle bize yakıştırdığı ‘Yeşil Sosyalist’ lakabının güçlenmesine de neden oldu sanırım. Zira çok yüksek verim aldığımız o buğdayın tümünü, una çevirip Kepsut’ta ki tüm hanelerimize dağıttık. 1 günde ekiplerimizle hiç ayrım yapmadan tüm hanelerin kapısına bıraktık” dedi.

Destek Sağlarken Bölge Coğrafyamıza Dikkat Ediyoruz

Cankul, “bu sizin az önce dediğiniz gibi sosyalistliğe giriyor mu, girmiyor mu bilemem. Ama sosyal belediyecilik konusunda biz zaten önde gidiyoruz. Biz zaten çiftçimizi destekliyoruz. Bakın mesela bu yıl, Mart ayında, yani ekim sezonunda, 9 bin dönüm arazide ekilecek miktarda, 40 kilogramı yaklaşık bin 900 lira civarında olan mısır tohumunu, 150 TL’ye verdik. Yine bu günlerde bu kez 100 ton arpa dağıtımı yapacağız.

Bu hizmetleri de her kesime destek olmak için coğrafyayı dikkate alarak yapıyoruz. Örneğin, Ova köylerimizde sulama imkanı olduğu için o bölgede mısır tohumu desteği sağladık. Yine, kırsal bölgede iklim şartları yüzünden mısır ekimi söz konusu olmadığı için burada da arpa tohumu desteği sağlayacağız. Böylelikle tüm bölgelerimize destek sağlıyoruz. Böylelikle üreticimize nefes aldırmaya gayret ediyoruz” dedi.  

 

Ismail Cankul 2

 

Eğitimde ve Sağlıkta da Sosyal Belediyeciliği Sergiliyoruz

Sosyal belediyecilik adına sadece üreticilere değil aynı zaman da diğer kesimlere de destek sağlandığını belirten Başkan Cankul, “örneğin, devletimizin okullarda kitap dağıtmaya başladığı dönemden beri, bizde Kepsut Belediyesi olarak öğrencilerimizin sıralarına kırtasiye malzemelerini koyuyoruz. Ayrıca, özellikle kırsal bölgelerden gelen yoğun bir talep vardı.

Neydi bu talep peki? Hastanede ki tedavi sonrası tedavisi süren ve bu nedenle her gün şehre gelmek zorunda olan vatandaşlarımız vardı. Bu ciddi bir mağduriyetti. Biz de bu mağduriyeti giderma adına Sağlık ilçe müdürlüğümüz ile birlikte bir sağlık ekibi oluşturduk. Bu ekip her gün bu durumda olan kırsaldaki vatandaşlarımızın ayağına gidip bu hizmeti veriyor” dedi.

Son olarak Yapılan Hizmetlerin şekli de biraz sosyalist yöntemleri arındırmıyor mu? Sorusuna yanıt veren Cankul, tebessüm ederek, “İlle de sosyalist diyecekseniz, Yeşil Sosyalist diyelim” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

 

Ismail Cankul 5

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu