GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Merkez Bankasına Üç İsim Düşünülüyor

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yerine 3 isimden birini düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediğini açıkladı. Beraberinde, yerine 3 isim olduğunu dile getirdi.

 

 

Merkez Bankasına Üç İsim… 2.Tur Seçimleri 28 Mayıs Pazar günü yapıldı. Beraberinde, Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçtiler. Seçim sonrasında gözler kabineye döndü. Erdoğan, cumartesi günü saat 22.00’de listeyi açıklayacak. Açıklayacağı listede ekonomi yönetimine ilişkin sürpriz isimlerin olması beklentiler arasında yer alıyor.

Merkez Bankasi Baskan

Mehmet Şimşek’in kendisine teklif gerçekleşti. Beraberinde, yapılan teklifi kabul ettiğini ifade etti. Dahası, ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağını da ifade etti.

Cevdet Yılmaz’ın ismi bakanlık için geçiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ise ikiye ayrılması beklentisi güçlü bir şekilde devam ediyor. Beraberinde, bakanlıklardan birisinin başına ise gelebilecek isimin Cevdet Yılmaz ‘ın adı geçtiği bilgileri yer alıyor.

Kavcıoğlu yerine 3 isimden biri düşünülüyor

HABERLERİN edindiği bilgiye göre, Gazeteci İsmail Saymaz, Şimşek’in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediğini öne sürdü. Ayrıca, yerine düşündükleri isimlerin de Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan. Beraberinde, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih. Son olarak, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar olduğunu belirtti.

3 Isim

…Merkez Bankasına Üç İsim Düşünülüyor….

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu