Gündemİlçe Haberleri

Öğrenciler Döneme Şenlikle Veda Etti

Öğrenciler döneme şenlikle veda etti. Susurluk 5 Eylül Anadolu Lisesi dönemin bitmesine az bir süre kala Bahar Şenliği düzenledi. Öğrenciler 2022-2023 dönemine şenlikle veda etti.

Öğrenciler Döneme Şenlikle Veda Etti

Ogrenciler Doneme Senlikle Veda Etti

 

5 Eylül Anadolu Lisesi Bahar Şenliği’ne Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’de katılım gösterdi. Güney’e Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Akoğlan’da eşlik etti.

 

Ogrenciler Doneme Senlikle Veda Etti 1

Yapılan şenlikte, öğrencilerin dönem içerisinde yapmış olduğu resimlerin sergisi gerçekleşti. Sergi açılışını Nurettin Güney, Sibel Sarı ve Sami Akoğlan gerçekleştirdi. Ardından sergiyi gezdiler. Yetenekli öğrencilerin resimlerini incelediler.

Ogrenciler Doneme Senlikle Veda Etti 2

Öğrencilerin düzenlediği sergi sonrası hep beraber eğlenebilecekleri müzikler çalındı. Çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Öğrenciler geleneksel oyunlar oynadılar. Ardından dönem içerisinde katıldıkları çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra öğrenciler için pilav ve ayran ikramı gerçekleşti.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

 

Susurluk Hakkında

Susurluk, Balıkesir’in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800’dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa’ın Mustafakemalpaşa ilçesi, kuzeyinde yine Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir’in Bandırma ilçeleri, batısında Manyas, güneybatısında Karesi, güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayranı ve tostu ile bilinir. 1996’daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

İlçe Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklu Hanedanının egemenliklerinden sonra, Karesi Beyliği’nin idaresine geçmiştir. Osmanlı idaresine geçmesi Orhan Gazi zamanında gerçekleşmiştir.

Susurluk’un bulunduğu yer, Karesi Beylerinden İne Bey Vakfına ait ormanlık ve bataklık boş bir alan iken İne Bey’in torunları burasını Susığırlık adı altında bir çiftlik halinde idare etmiştir. Daha sonra 1634’te Karaman tarafından gelen akıncılar, Hacı Hatip Oğulları buraya yerleşmişlerdir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu