Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Merkez Mahallede Yollar Harita Gibi”

Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Mahallesinde yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları dile getirdi. Balıkesir’in Karesi ilçesinde bulunan Karaoğlan Mahallesi merkezde önemli bir konumda. Ayrıca, bu konum içerisinde Balıkesir’i tarihi Zağnospaşa Camisi ve Tarihi Zağnospaşa Hamamı da bulunuyor.

 

 

“Merkez Mahallede Yollar Harita Gibi”… Çalışma Başlamadı

Karaoğlan Mahallesi’nde yaşanan bazı sorunların olduğuna değinen Muhtar Ali Haydar Temel, 20 yıldır görevde. Mahalle halkının geneli, muhtardan memnun. Zor günlerimizde her zaman yanımızda diyor. Muhtar, Temel, “Yağmur yağdığı zaman mahallemiz de insanlar yürümekte zorlanıyor. BASKİ ekipleri yağmur giderlerini engellemek için burada çalışma yapacak fakat boruları Balıkavdan Sokağı’nın orada bıraktılar. Henüz çalışmaya başlamadılar ”dedi.

Halk Memnun Olacak

Ayrıca, özellikle Sancar Sokak, Balıkavdan Sokak, Ulus Sokak ve İğneci Sokak’ta BASKİ’nin acilen yağmur giderleri çalışmasını bir an önce yapması gerekiyor. Dahası, bu sokaklara mazgal koyup sorunun engellenmesi lazım” dedi. Ayrıca, Dumlupınar Mahallesi muhtarı Ali Haydar Temel, belediyenin yapacağı mahalledeki yenileme ile mahalle halkının bu durumdan memnuniyet duyacağını da ifade etti.

Rahat Nefes Alacağız

Karaoğlan mahallesi sınırları içerisinde bulunan kaldırımların yeniden dizayn edilmesinin gerektiğine vurgu yaptı. Ali Haydar Temel, “Yollar harita gibi olmuş. BASKİ ve Karesi Belediyesi bu konuyla ilgilenirse çok memnun olurum. Çarşının göbeğinde bir mahalle olduğumuz için bu sorunların bir an önce halledilmesi gerekiyor. Bunları halledersek mahallemiz rahat bir nefes alacak” dedi.

“Ani bir durum olsa müdahale etmek zor”

Karaoğlan Mahallesi’nde yaşan park sorununa da dikkat çeken muhtar Ali Haydar Temel,Mahallemde bir yangın olsa itfaiye giremiyor. Mahalle’de her taraf park alanı olmuş. Ani bir durum olsa müdahale edemeyecekler. Parka bir sorun bulunması şart! Ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı ve bu soruna da el atılmalı” dedi.

“Merkez Mahallede Yollar Harita Gibi”

“Köy Pazarı İstiyorum”

Mahallede ki köy pazarı eksikliğine de dikkat çeken Ali Haydar Temel, “Mahalleme köy pazarı yapılmasını istiyorum. Normalde mahalle de halk eğitimin alt tarafına Pazartesi pazarımız kuruluyor ancak köylünün de burada ürünlerini satabilmesi adına köy pazarının kurulması gerekiyor” dedi.

“Mahalleli spor alanları istiyor”

Ali Haydar Temel, “Mahallemde spor alanı az çünkü yer yok. Özellikle bayanlar fitness aletlerinin de olacağı bir spor alanı istiyor. Belediye bu sorunların hepsine ağırlık verirse çok mutlu olurum” dedi.

“Mahallenin alt ve üst yapısı komple değişti”

Mahallede daha önceki yapılan çalışmalara da değinen Ali Haydar Temel, “Alt ve üst yapımız komple değişti. İsmail Ok belediye başkanı iken Pazartesi pazarını geri getirtti. İsmail Ok’a da buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

…“Merkez Mahallede Yollar Harita Gibi”…

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu