Gündem

MESELE MEMLEKET MESELESİ

Alman Focus dergisine mülakat veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ” Ben uzun zamandır Türkiye’de şu an hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını, ne can ne de mal güvenliği olduğunu söylüyorum. Tabii ki devlet terör örgütlerinin propagandalarına karşı önlem almalı. Maalesef yasaların geçmediği, adaletin olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın güvenini yeniden sağlamak için Türkiye’nin yine demokrasiye dönmesi gerekir.” ifadeleri memleket meselelerine kafa yoran, kendini bu topraklara ait hisseden herkesi derinden üzdü. Bir insan bunu kendi ülkesine neden yapar. Hani mesele memleket meselesiydi. Memleket meselesi turistleri bu ülkeye sokmamak için yabancı ülke basınına “Türkiye Güvenli Değil” açıklaması yapmak mıdır? Kılıçdaroğlu sanırım bu açıklama ile ülkesine ne kadar zarar vereceğini hesap etmiş ama yıllarını ülke siyasetine adamış bir siyasetçi olarak bu fütursuz açıklamaları kime yaptığının farkına varamamış olsa ki kendi ülkesini yabancı bir ülkeye şikayet etme gafletinde bulunmuştur. Düşünün ki; Alman Ana Muhalefet liderinin bir Türk basın kuruluşuna verdiği mülakatta Almanya’da hiç kimse için can güvenliği yok dediğini.  Ama düşünmeyin boşuna. Çünkü Türk insanı beynini böyle anlamsız varsayımlarla meşgul etmeyecek kadar değerlidir.  Çünkü Türk insanı böyle birşeyi hiçbir yabancı ülkenin yapmayacağını bilir ve hiçbir Türk vatandaşına da bunu yakıştırmaz.

Almanya’da yapılan G20 zirvesinde çıkan olaylara şahit olduk. Vandallar sokakları birbirine kattı. Araçlar  yakılıp, işyerleri yağmalandı. Polis şiddetli müdahalede bulundu. Can güvenliği asıl burada sorgulanmalı.

Kılıçdaroğlu’nun bu gereksiz açıklamaları neleri doğurur elbette hesap etmiştir. Bir insan kendi ülkesine neden bu kötülüğü yapar. Vatan ve memleket sevgisi bildiğimiz gibi değil de çıkarlar doğrultusunda değişen göreceli bir kavram mıdır? Kendi hiçliğinden bir gaye çıkaramayıp buradan bir egemenlik oluşturamayan CHP’nin artık gerçekleri görüp yol haritasını ona göre belirlemesi gerek. CHP yönetimi bunu ona inanan, güvenen kitlesine borçlu. Kendi ülkesini başka ülkelere şikayet etmekle kimse egemen olamaz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu