Gündem

Meteoroloji Uyarıyor: Ege Bölgesi’nde Sağanak Yağış Riski!

Meteoroloji yetkilileri sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve diğer olumsuzluklara neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Uyarıyor: Ege Bölgesi’nde Sağanak Yağış Riski!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin’in batı ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı bir hava bekliyor. Özellikle gece saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir.

Meteoroloji yetkilileri, bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve diğer olumsuzluklara neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Yağışlı hava koşullarının etkili olacağı bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Parçalı yer yer çok bulutlu, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Uyarıyor: Ege Bölgesi'Nde Sağanak Yağış Riski!

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Gece saatlerinde yer yer pus ve sis görülebileceği ifade ediliyor. Özellikle Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar beklenmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlar için ilgililerden dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması isteniyor.

 

 

Haber Merkezi

01-01-2024 Hava Durumu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu