Spor

Milli Okçular Paris’ten Madalyasız Dönüyor

Okçuluk Dünya Kupası’nın 4. Ayağına, Olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz da yer aldı. Milli takım, Okçuluk Dünya Kupası’nın 4. ayağında madalya kazanamadı.

 

Milli Okçular Paris’ten Madalyasız Dönüyor… Fransa’nın başkenti Paris’te organizasyon devam ediyor. Devam eden organizasyonda Türkiye’yi klasik yayda dörder erkek ve kadın sporcu temsil etti.

Milli Okçular, Paris'Ten Madalyasız Dönüyor

Erkeklerde Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Berkay Akkoyun yer aldı. Kadınlarda Ezgi Başaran, Elif Berra Gökkır, Zeynep Köse ve Fatma Maraşlı yarıştı.

Milli Okçular, Paris'Ten Madalyasız Dönüyor

Ayrıca Mete Gazoz, erkekler klasik yay kategorisinde Avustralyalı Ryan Tyack’a ikinci turda 7-1 yenilerek elendi. Bu kategoride milliler arasında en başarılı sonucu, üçüncü turda Tyack’ı yenerek son 16 turunda mücadele eden Berkay Akkoyun elde etti.

Milli Okçular, Paris'Ten Madalyasız Dönüyor

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Berkay Akkoyun’dan oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, çeyrek finalde Güney Kore’ye 6-0 mağlup oldu. Kadınlar klasik yayda ise Ezgi Başaran ve Elif Berra Gökkır, son 16 turuna kadar çıktı.

Filenin Sultanlari Almanyada Azerbaycan Ile Karsilasacak 5

Son olarak Berkay Akkoyun, Ezgi Başaran ve Elif Berra Gökkır, son 16 turunda rakiplerine mağlup olarak elendi. Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye, erkekler klasik yayda Mete Gazoz ile bireyselde altın madalya elde etti. AA’nın edindiği bilgiye göre, takım halinde dünya ikincisi oldu.

Türk Okçuluğu;

Okçuluk sporunun temel kuralı uzakta belli olan hedefi vurmaktır. Ayrıca, bunun için doğru bir konumdan doğru bir hızda okunuzu yayınızdan fırlatmanız gerekir. Uzakta belirlenen hedefi hangi açıdan ne derece vurduğunuz ise aldığınız puanı etkilemektedir. Hedefi tam 12’den vurduğunuzda en yüksek puanı almış olursunuz.

Okçuluk sporu;

1500’lü yıllarda Asurluların yayı daha da geliştirmesi ile atıcıya kolaylık sağlayan bir model ortaya çıkmıştır. Devamında, 16. ve 17. yy.’larda İlk okçuluk dernekleri İngiltere’de yer aldı. 19. yy.’da ABD, Kanada ve Avustralya’ya yayılan okçuluk, 20.yy’ın başlarında da gerçek anlamda bir spor olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Milli Okçular Paris’ten Madalyasız Dönüyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu