Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Mısır’a Gitmek Çok Daha Kolay

Kapıda vize uygulaması ile artık Mısır’a gitmek çok kolay. Mısır seyahatleri için artık sınır kapısında vize alarak çok daha kolay seyahat edebilirsiniz!

Mısır'A Gitmek Çok Daha Kolay

Resmi makamlarca yapılan açıklamaların ardından Mısır’ın gezilmesi gereken yerleri aramalarında ve uçak biletlerinde artış yaşandığını belirtilmiştir. Artık Mısır’a Gitmek Çok Daha Kolay.

Mısır seyahatleri için öneriler

Kapıda vize uygulamasının başlamasıyla seyahat severler için Mısır gidilecek alternatif rotalardan biri konumuna gelmiştir. Ayrıca denizi, kültürel merkezleri ve mutfağı gibi pek çok güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle Mısır’ın ileriki günlerde daha çok ilgi göreceği düşünülmektedir.

Bunu ardından Mısır’a kapıda vize uygulamasının başlamasının ardından ülkenin gezilecek yerleri de merak konusu oldu. İşte Mısır gezisinin olmazsa olmazları…

Mısır’ın dünya mirası Giza Piramitleri görülmesi gereken yerler listenizde mutlaka yer almalıdır. Keops, Kefren ve Mikerinos piramitlerini de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Büyük Sfenks eski Mısır uygarlığının gizemini yansıtan önemli bir yapıdır. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Luxor ise Karnak ve Luxor tapınaklarıyla nam salmış. II. Ramses’in inşa ettirdiği Abu Simbel göz kamaştırıcı mimarisi ve tarihi zenginliğiyle dikkat çekiyor. Ve Mısır’ın sembolü Nil Nehri… Mısır’ın ana arteri olan Nil Nehri boyunca yapılan bir geziyle doğanın ve kültürün eşsiz güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

Ayrıca tarihi değerleri bir yana mutfağı ile de ilgi çekmektedir. Mısır’da falafel, fesekh, molokheya, kushari ise tatlarına bakmadan dönmemeniz gereken lezzetlerden.

Mısır Seyahatleri Için Öneriler

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu