Sağlıkİlçe Haberleri

Müdür Keskin’den Sağlıklı Yaşlanma Çağrısı

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, 18-24 Mart Ulusal Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müdür Keskin’den Sağlıklı Yaşlanma Çağrısı

Mudur Keskinden Saglikli Yaslanma Cagrisi 1
Müdür Keskin’Den Sağlıklı Yaşlanma Çağrısı

Geçmişten Günümüze Köprü

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, mesajına yaşlıların toplumun en değerli unsurları olduğuna vurgu yaparak başladı. Onların geçmişten günümüze köprü kurduğunu ve kültür ile tecrübeleriyle yarınları şekillendirdiklerini belirtti.

Yeni Projelere İhtiyaç Var

Keskin’in mesajında yaşlıların sosyal hayatın içinde aktif bir şekilde yer alması ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekildi. Yaşlanmanın doğal bir süreç olduğunu ancak yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte yeni bakış açıları ve hizmet modellerinin gerekliliğine işaret etti.

Tema: “Güvenli Yaşa, Sağlıklı Yaşlan”

Keskin, bu yılki Ulusal Yaşlılara Saygı Haftası’nın temasının “Güvenli Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” olarak belirlendiği söyledi. Düşmeler ve kazalar gibi yaşlı sağlığını olumsuz etkileyen durumların önüne geçilmesinin önemini vurguladı. Sağlıklı ve aktif yaşlanmanın teşvik edilmesi için evlerde ve sosyal yaşam alanlarında alınacak basit tedbirlerin büyük önem taşıdığı ifade etti.

Farkındalık Yaratma Çalışmaları Sürüyor

Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde yaşlılara yönelik sağlıklı yaşlanma danışmanlığı ve güvenli çevre hakkında eğitimlerin devam ettiği belirtilen Keskin, tüm vatandaşların ve sağlık çalışanlarının bu konuda farkındalığının artırılması için çaba harcandığı ifade etti. Vatandaşlara yapılan çağrılarda ise yaş ve sağlık durumlarına uygun düzenli sağlık kontrolleri yaptırmaları, egzersiz yapmaları, kaymaz tabanlı rahat ayakkabılar kullanmaları gibi önerilerde bulundu. Ayrıca evlerde düzenlemeler yaparak düşmeleri önlemeye yönelik pratik adımların atılması gerektiği vurguladı.

Haber: Bülten

Müdür Keskin’den Sağlıklı Yaşlanma Çağrısı

Yaşlılıkta Sağlıklı Yaşam Rehberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu