Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Mühendislik ve Mimarlık Haftasında Mücadele Vurgusu

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, Mühendislik ve Mimarlık Günleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Bu yıl 69’uncusu gerçekleşen Mühendislik ve Mimarlık günlerinde meslek mücadelesinin önemine değinildi.

Mühendislik ve Mimarlık Haftasında Mücadele Vurgusu

Muhendislik Ve Mimarlik Haftasinda Mucadele Vurgusu
Mühendislik Ve Mimarlık Haftasında Mücadele Vurgusu

TMMOB’nin ilk genel kurulunun 1954’te  Ankara’da gerçekleştiği hatırlatıldı. TMMOB’nin örgütsel hayatının fiilen başlangıcı olan ilk genel kurulun 18-21 Ekim günlerinin her yıl Mühendislik-Mimarlık Haftası olarak kutlandığı belirtildi. Birlik bünyesinde 24 Oda, bu Odalara bağlı 225 şube ve 53 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu bulunuyor. TMMOB’nin, 100’den fazla mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplininden 700 bini aşkın üyesi var.  Ayrıca, Türkiye’nin en büyük mesleki kitle örgütlerinden biri olarak biliniyor.

“Sorunlarımız Sürüyor”

Yaşanan sorunlara dikkat çekilen açıklamada “ İşsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları ülkemizde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam etmektedir. ”denildi. Ayrıca, “ İktidarın ekonomi politikaları, özelleştirme uygulamaları, sosyal devlet anlayışının terkedilmesi ve uluslararası sermaye çevrelerinin artan etkinlikleri nedeniyle teknik elemanların ekonomik ve sosyal durumları giderek daha da kötüleşmektedir ”ifadeleri yer aldı.

Muhendislik Ve Mimarlik Haftasinda Mucadele Vurgusu 1
Mühendislik Ve Mimarlık Haftasında Mücadele Vurgusu

“Boşuna Okumadık”

“Birliğimiz, Cumhuriyet’in 100. Yılını kutladığımız bu tarihi günlerde, ülkemizin kuruluşunda emeği geçen tüm meslektaşlarımız gibi bugün de 69 yıllık mücadele tarihimizden aldığı sorumlulukla, hem mesleğimizin hem halkımızın geleceği için tüm alanlarda sesini yükselterek soruyor; ‘Boşuna mı okuduk? Biliyoruz ki; bizler boşuna okumadık! Bizi yetiştiren bu topraklara, halkımıza, çocuklarımıza borcumuz var. Bir asır önce bu ülke kurulurken, hiçbir çıkar gözetmeden taşın altına elini koyan meslektaşlarımıza borcumuz var. Üreten sanayileşen ve hakça bölüşen bir ülkeyi, geçmişimizin ayak izlerini takip ederek, ortak mücadelemizle hep birlikte kuracağız. Bizler bu anlayışla, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkarken, ülkemizin ve toplumumuzun ortak geleceğine de sahip çıkıyoruz.”

Haber: Muhammed Can Akyürek

TMMOB: ‘Filistin halkının özgürlük mücadelesinin yanındayız!’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu