Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

TMMOB: ‘Filistin halkının özgürlük mücadelesinin yanındayız!’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu(TMMOB),  Filistin'deki hastanelere yönelik İsrail saldırıları insanlık suçu olarak lanetledi.

TMMOB: ‘Filistin halkının özgürlük mücadelesinin yanındayız!’

Baskan Dikici Filistin Halkinin Ozgurluk Mucadelesinin Yanindayiz 1

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, İsrail’in Filistin’in hastanelere yönelik saldırılarına karşı sert bir basın açıklaması yaptı. Başkan Dikici, Filistin halkının özgürlük mücadelesine desteklerini dile getirdi ve İsrail’in bu saldırılarını insanlık suçu olarak lanetledi.

“Biran önce durmalı”

Filistin’de hastanelere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınayan TMMOB , İsrail’in, Hamas’ın saldırısını bahane ederek yürüttüğü ve giderek soykırıma varan saldırıları bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, emperyalistlerin ellerini Filistin’den çekmesi gerektiğine dikkat çekti.

“İsrail, Filistin’i açık hava hapishanesine dönüştürdü”

TMMOB, şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyanın gözü önünde bir halk soykırıma uğruyor. Toprakları İsrail tarafından işgal altında tutulan Filistinlilerin maruz kaldığı sistematik zulüm ve baskı on yıllardır devam ediyor. Gazze’yi on yıllardır bir açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail’in, Filistin halkına karşı vahşice saldırıları artarak sürüyor. İsrail’in genç, yaşlı, çocuk demeden gerçekleştirildiği bu katliam derhal son bulmalıdır!”

“Bu zulmü kabul ettiler”

Ayrıca, TMMOB uluslararası toplumun bu vahşete karşı sessiz kaldığını ve bu zulmü kabul etmediklerini belirtti. “Biliyoruz ki, Filistin meselesi esas olarak emperyalizm meselesidir.” İfadeleri yer aldı. TMMOB , direnen Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Başkan Betül Dikici “Mimarlar Günü” Temasını Paylaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu