GündemÖzel Haberler

Muhtarlar Konuşuyor

 

 “Muhtarlar Konuşuyor” köşemizin konuğu Yıldız Mahalle Muhtarı Fayiz Kayacan.

 

Mahallesinde yaşayan vatandaşlarının ulaşım konusunda talepleri olduğunu söyleyen Muhtar Kayacan, mahallesinde yaşananları Büyükşehir Merhaba’ya anlattı.  Kayacan, BASKİ arızalarından dolayı kazılan yerlerin onarılmamasından mahallem rahatsız’ dedi.

 

“Mahalle sakinlerim taksi dolmuş istiyor”

Yıldız Mahalle Muhtarı Fayiz Kayacan, “Yıldız Mahallesi kenar mahalle. Yeni imara açılacak yollarımız var. Çöp konteynırları ile ilgili bizim de sıkıntılarımız var. Yeterli gelmiyor. Mahalle sakinlerinden bazıları çöp konteynerinin olduğu yerden rahatsızlık duyuyor. Ama tüm bunların yanında bizim daha büyük bir sıkıntımız var. Mahalle sakinlerinin hepsi ulaşım konusunda sıkıntılı. Talepleri ‘dolmuş taksi’. İnşallah bu sıkıntının da üstesinden geliriz. Mahalle sakinlerimin taleplerini yerine getirmiş oluruz. Ulaşım sorunumuzu çözersek büyük bir sorunumuz kalmayacak. En azından muhtarlık önünden dolaşım sağlanırsa mahalle sakinleri şimdilik buna bile razı.” dedi.

 

“BASKİ ile başımız dertte”

Muhtar Kayacan, BASKİ tarafından yapılacak çalışmalar yapılmıyor. Yağmur suyu drenaj çalışmaları olmuyor. BASKİ’nin arızalarından dolayı kazılan yerlerden çok sıkıntı çekiyoruz. Zamanında olmadığı için sorun yoluyor.  BASKİ ile başımız dertte.’dedi.Muhtar konuşmasında, ‘ Bizim gibi başka mahallelerde de bu sorun yaşanıyor olabilir. Diğer muhtar arkadaşlarımız ile bir araya gelip konuştuğumuzda onlar da aynı sıkıntıyı dile getiriyorlar. Bizim BASKİ ile olan sorunumuzun çözülesini istiyoruz. Örneğin su hattı kazılmış, kazılmış yerleri aylarca gelip yapmıyorlar, yapılan yerleride kapatmıyorlar. Projeler hep yarım kalıyor. TEDAŞ ve doğalgazın kazmış olduğu yerlerin  yamalarını  yaptırdık. Zaten onları Altıeylül Belediye’sİ yapıyor. Ama BASKİ ile bunu çözüme kavuşturamıyoruz. Sürekli sıkıntı yaşanıyor. Bence hemen çözümlenmeli” dedi.

 

Başkanımız bizi mağdur bırakmıyor”

Yeşil alan konusuna da değinen Muhtar Kayacan, “Yeşil alan var fakat bazıları kamulaşmamış. Kamulaşanları gayet güzel bir şekilde  yaptırdık. Sadece  kamulaşmamış hisseli gözükenlerde sorun yaşıyoruz. Mahallede bakımsız bir halde duruyorlar. Önümüzdeki günlerde inşallah onların da yapımı başlar. Kış mevsimindeyiz zaten. Zamansal olarak çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Belediye Başkanımız bizi her ne konuda olursa olsun mağdur bırakmıyor. Buradan sizin aracılığınızla da tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu