GündemEkonomi

MÜSİAD Hedef çok çalışmak

MÜSİAD Başkanı Tuncay Yıldız Balıkesir’de yapılabilecek güzel çalışmaların olduğunu belirtti ve öncelikli hedeflerinin üye sayılarını arttırmak olduğunu söyledi. Geçirdiğimiz günler, gelecek için önem taşıyor diyen Yıldız, Milli İstihdam seferberliği çağrısı ile ilgili olarak ta  düşüncelerini aktardı.

 

Balıkesir için, ekonomiye dair hedeflerin olduğunu ve bu hedefler için çalışıldığını ifade eden MÜSİAD Başkanı Tuncay Yıldız, ‘MÜASİAD olarak yoğunlaştığımız çalışmalar arasında Balıkesir’i ilgilendiren ve Derneğimizle ilgili çalışmalarımıza ortak edeceğimiz üye çalışmalarını sürdürüyoruz’ dedi.

 

 

Öncelikli olarak sizi biraz tanıyabilir miyiz?

“Tuncay Yıldız. 1973 Balıkesir doğumluyum. Ticaret ile uğraşıyoruz. Babadan kalma bir işimiz var. Düğün salonu işletmeciliği yapıyorum. Aynı zamanda bir şirket kurduk. Şirket üzerinden de hizmet veriyoruz. Üç tane oğlum var ve bir torun sahibiyim. Karesi ilçe yönetim kurulunda görev yaptım. Ayrıca kurucularındanım. İki dönem orada görev yaptım. MÜSİAD Başkanı olduğum için de MÜSİAD’ın kriterleri doğrultusunda Karesi İlçe yönetiminden istifa etmek zorunda kaldım. 3 aydan beri de MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanlığı görevini yapıyorum. Biz de süreci iyileştirmeye çalışıyoruz.”

 

SAMEKS olarak Şubat verileriniz nasıl?  

Bir yükseliş var. Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerine göre , Şubat ayında ekonomik aktivitenin önceki aya göre hızlandığını gördük. Zaten açıklamamızı da yaptık.  Türkiye genelinde MÜSİAD kanalıyla bütün şubeler yaptı. Biz de yerelde bir açıklama yaptık. Verilere baktığımız zaman gidişatımız iyi ve güzel. Zaten iş dünyası olarak canlılığın artmasını ve çarkların daha fazla dönmesini istiyoruz. Bunun yanında mevcut kazanımları da korumak gerekir”

 

MÜSİAD Balıkesir olarak neler yapacaksınız?

MÜSİAD Balıkesir olarak öncelikle üye sayımızı arttırıyoruz. Önceki dönemde geçirilen sıkıntılı bir süreç nedeni ile üye kaybı yaşanmış bu kayıpları telafi ederek daha fazla üyeye ulaşmayı arzu ediyoruz. İlimizin Sanayi Odası, Ticaret Odası var onlarla da birarada olmak istiyoruz. Şehir içinde doğru olan bu diye düşünüyoruz’

 

 

Milli İstihdam Seferberliği konusunda düşünceleriniz ve tavrınız nasıl?

“Milli İstihdam seferberliği konusunda Balıkesir’de Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile beraber hareket ediyoruz. Bu konuda kendileriyle de görüştük. Zaten Sanayi Odasının Başkanı’nın açıklaması var; ‘15 bin istihdam sağlanacak’ diye. Bizim de bu konuda Türkiye genelinde 250 bin sözümüz var. Balıkesir’de MÜSİAD olarak biz elimizden geleni her şeyi, bu istihdamı sağlayabilmek için yapacağız. Kendi çapımızda yüzde 5 ile yüzde 10’u yakalamaya çalışacağız. Genel merkezin açıklamasını kendi aramızda yakalayacağımızı düşünüyoruz. “

 

Referandum sürecine dair ne söylemek istersiniz neler düşünüyorsunuz?

“Genel merkezimiz bu konuda zaten açıklama yaptı. Biz de bu konuda onların yolunda devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Desteğimiz sonuna kadar. Tabi ki ‘evet’ diyoruz. Bütün Balıkesir MÜSİAD olarak ‘evet’ diyoruz. Her yönden desteğimiz var ve desteklemeye devam edeceğiz. Referandum sürecinde il başkanları, ilçe başkanları davet ederlerse kendilerine de referandum çalışmalarında istişareli bir şekilde yardımcı olmaya çalışacağız. Tabi Davet gelirse. Bekliyoruz herhâlde davet gelir.”

 

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu