Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Mutlu Bir Evlilik İçin Basit Alışkanlıklar

Evliliğin mutlu kılınması için edinmeniz gereken birkaç basit alışkanlık bulunmaktadır. Peki bu alışkanlıklar nedir? İşte tüm detaylar

 

Mutlu Bir Evlilik İçin Basit Alışkanlıklar

Disney filmleri ve romantik komediler her zaman Happily Ever After’a giden her şeyin güzel bir resmini çizer, ancak nadiren bizi eşikten geçirir. Neden? Çünkü bir düğünden – diğer adıyla evlilikten – sonra gelen her şey emek ister. Bir yaşam ortaklığında , inişler ve çıkışlar, zorluklar ve refah, zaferler ve başarısızlıklar ve aradaki her şey arasında gezineceksiniz. 

Dalgalarda başarılı bir şekilde ilerlemek için herkese uyan tek bir gizli formül olmasa da, sağlıklı bir ilişkiyi sürdürmek için erken geliştirebileceğiniz ve sık sık uygulayabileceğiniz bazı alışkanlıklar vardır . Burada, terapist Tamara Faulkner, evlilik mutluluğunu geliştirmek ve sürdürmek söz konusu olduğunda danışanlarına tavsiye ettiği stratejilere ve dışarıdan bir profesyonelden yardım almanın zamanı geldiğinde nasıl anlaşılacağına bir bakış sunuyor.  

Önce Kendini Koy 

Uçuş görevlileri, yolcularına başkalarına yardım etmeden önce kendi oksijen maskelerini takmalarını söyler ve aynı mantık bir evlilikte de geçerlidir: Kendi ihtiyaçlarınız zaten halledildiğinde, kendinizi başkalarının ihtiyaçlarına göre ayarlamak çok daha kolaydır. Kendini tatmin etmeye çalışarak, doyum sağlamak için başkalarından, özellikle de eşlerimizden beklentilerimizi düşürürüz. Bu, ilişki üzerindeki aşırı baskıyı hafifletir.

Faulkner, “Biriyle ortak olduğumda acıkırsam – ve bunu bir benzetme olarak söylüyorum – ‘Neden beni beslemiyorlar?’ diye sorma alışkanlığı edinebilirim” diyor Faulkner. “Fakat daha güçlü olan şey, ‘Açsam, kendimi doyurmak için ne yapabilirim?’

Bu yüzden kendi ilgi alanlarınızı geliştirin, kendi duygusal sorunlarınızı ele alın ve tatmin edici bulduğunuz şeyleri partneriniz olmadan yaparak zaman geçirin. Eşinizin ilk kez aşık olduğu kişi olan benlik duygunuzu güçlendirerek, ilginç ve arzu edilen bir ortak olarak kalacaksınız ve ayrıca ilişkide ortaya çıkan sorunları ele almak için daha donanımlı olacaksınız.

Sınırları belirle 

Bazı çiftler “birbirimize her şeyi anlatırız” diye ilan etse de, siz tamamen aynı şeyi yapmazsanız, bu çok da iyi. Sınır koymak, ilişkide her ikinizin de kendi şartlarınızda rahat hissetmenizi sağlamanın verimli ve sağlıklı bir yoludur.

Faulkner, “En sevdiğim sınır tanımı Prentis Hemphill’den,” diyor. “Sınırları, seni ve beni aynı anda sevebileceğim mesafe olarak tanımlarlar.” Bu tür bir kendini koruma, yukarıda tartışılan güçlü benlik duygusunu sürdürmek söz konusu olduğunda yararlı olabilir.

Sizi Rahatsız Eden Şeyleri Onurlandırın 

Partnerinizin yaptığı ve sizi sinirlendiren şeyleri sürekli olarak işaret ediyormuş gibi hissetmek her iki taraf için de heyecan verici olsa da, bu küçük şeyleri henüz küçükken gündeme getirmek önemlidir; daha sonra daha büyük kinlere dönüşür. Faulkner, günlük check-in’lerinizin bu materyali gündeme getirmek için ideal bir fırsat olduğunu söylüyor, ancak bunu stratejik olarak yapmak isteyeceksiniz. “Nörobilim bunu destekliyor: Her negatif için beş pozitife ihtiyacımız var” diyor.

Eşinize kirli bulaşıkları lavaboda bırakmasını gerçekten istemediğinizi söylemeden önce onun için beş iltifat listelemek her zaman gerçekçi olmasa da, bu alışkanlık bizi düzenli olarak takip etmeye ve olumlu nitelikleri paylaşmaya zorluyor. doğal olarak yatkın olmayabilir. Ayrıca, eleştiri alan partnerin, eleştiriyi sizin gözünüzde belirleyici bir özellik olarak yorumlamamasına da yardımcı olur.

Onay için Sosyal Medyaya Bakmayın 

Belirli nesiller için, özellikle de Y Kuşağı ve Z Kuşağı için, partnerinizle ilgili çevrimiçi gönderi paylaşmak gerekli ve bazen düpedüz zorunlu görünebilir . Faulkner, “Bunu yapmadan önce, birkaç dakika kaydırdıktan sonra kendinize bakın” diyor. “Gönderirken ne arıyorum? Bir anlatı kurmaya çalışıyorsam, bu anlatı bana ne veriyor?” 

Ortağımızla oluşturduğumuz anlatı, kendi dinamiğimize özgüdür ve muhtemelen yorumlar bölümündeki dış görüşlerden, devam eden dahili çalışmaya göre daha az fayda sağlayacaktır. Faulkner, “‘Markanıza’ hissedarlar arıyorsanız, bu kendi anlatınızdan uzaklaşıyor” diyor; Bu, ilişkinizin çevrimiçi olarak harici olarak doğrulanmasının asla ilişkinizde kişisel olarak hissettiğiniz doğrulamanın yerini almaması gerektiği anlamına gelir. Bu, başka bir gün batımı çifti özçekimi yayınlamamanız gerektiği anlamına gelmez , bunun yerine neden en başta gönderi paylaştığınız konusunda kendinize karşı dürüst olmanızı sağlar. 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir? « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu