Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerGündemYaşam

Nasa’dan Kompozit Görüntüler

Evrenin akıllara durgunluk veren ayrıntıları ortaya çıktı! İşte NASA’dan en güçlü teleskoplardan alınan  kompozit görüntüler

 

Nasa'Dan Kompozit Görüntüler

Nasa’dan Kompozit Görüntüler

NASA’nın en güçlü araçlarından bazılarının verilerini birleştiren dört yeni bileşik meydana gelmiştir. Bunun yanında kozmosun muazzamlığını benzeri görülmemiş ayrıntılarla vurgulanmaktadır. Chandra Gözlemevi ile James Webb görüntü aldı. Ayrıca Spitzer teleskopunun son görevlerinden gelen kızılötesi bilgiler, ikonik bulutsuların ve galaksilerin büyüleyici görüntülerini oluşturmak için bir araya geliyor.

Dünya’dan 30 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunan sarmal bir gökada olan Messier 74, göreli loşluğundan dolayı (yaklaşık 100 milyar yıldıza ev sahipliği yapmasına rağmen) bazen Hayali Gökada olarak adlandırılmaktadır. Bunun yanında Chandra yüksek enerjili yıldızların X-ışını verilerini sağlarken Webb, dönen ağını kızılötesi olarak yakalamıştır. Ayrıca spot ışığını gaz ve toza vermiştir.

Yaklaşık 7.000 ışıkyılı uzaklıkta bulunan Kartal Bulutsusu olarak da bilinen Messier 16’daki Yaratılış Sütunları için eve biraz daha yakına dönen Webb, yeni doğan yıldızları örten tozlu formlara katkıda bulunmuştur. Ayrıca Chandra parıldayan mavi ve kırmızı noktaları dahil etmiştir.

NGC 34 adlı bir yıldız kümesini ve “çubuklu sarmal” gökada NGC 1672’yi de içeren Chandra Gözlemevi’nin web sitesinde, görüntülerin derinlemesine analizini ve bireysel kaynakları keşfedebilirsiniz. (PetaPixel)

 

Nasa'Dan Kompozit Görüntüler
M74 346 Kompozit. Görüntü İşleme: L. Frattare, J. Major, N. Wolk Ve K. Arcand

 

Nasa'Dan Kompozit Görüntüler
Ngc 346 Kompozit. Görüntü İşleme: L. Frattare, J. Major, N. Wolk Ve K. Arcand

 

Nasa'Dan Kompozit Görüntüler
M74 Kompozit. Ayrıca Görüntü İşleme: L. Frattare, J. Major, N. Wolk Ve K. Arcand

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir. 

Referans: NASA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu