Dünyadan HaberlerGündem

NATO, Ukrayna’ya Daha Fazla Askeri Destek Sağlama Kararı Aldı

Hava Savunma ve Mühimmat Taahhütleri Verildi

NATO, Ukrayna’ya Daha Fazla Askeri Destek Sağlama Kararı Aldı

Hava Savunma ve Mühimmat Taahhütleri Verildi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’ya hava savunma dahil daha fazla askeri destek sağlanacağını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Rusya saldırılarının artması nedeniyle talep ettiği NATO-Ukrayna Konseyi savunma bakanları çevrimiçi toplantısı gerçekleştirildi.

Stoltenberg, toplantının ardından yaptığı açıklamada, NATO savunma bakanlarının Ukrayna’ya hava savunma dahil daha fazla askeri destek sağlama konusunda anlaştığını belirtti. Ayrıca, Almanya’nın ilave bir Patriot sistemi teslim etme kararı ve diğer müttefiklerin sağlayabilecekleri destekler hakkında bilgi verdi.

Nato Ukraynaya Daha Fazla Askeri Destek Saglama Karari Aldi

Toplantıda, NATO savunma bakanlarının mühimmat ve dronlar gibi Ukrayna’nın acil ihtiyaçlarını ele aldığı ve bazı müttefiklerin somut taahhütlerde bulunduğu ifade edildi. Stoltenberg, bu yardımların yola çıktığını ve Danimarka ile Hollanda’nın da önemli destek taahhütlerinde bulunduğunu açıkladı. ABD Kongresi’nde Ukrayna için kritik yardım paketinin oylanması sürecindeki ilerlemeyi memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Ukrayna’ya sağlanacak hava savunma sistemlerinin Rusya topraklarındaki askeri hedefler üzerinde kullanılması konusundaki bir soruya Stoltenberg, Ukrayna’nın kendini savunma hakkının meşru olduğunu ve bu çerçevede kullanılacağını belirtti. Orta Doğu’daki potansiyel çatışma konusunda ise Stoltenberg, her iki tarafın da itidal çağrısı yapılması gerektiğini vurguladı.

Irak’a Hava Saldırısı: Askeri Karargah Hedef Alındı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu