GündemKöşe Yazıları

Neden Doğa?

Neden Doğa?

Doğanın sayısız yönü var. Sezondan mevsime, dakikadan bir dakikaya değişiyor. Deniz sabahları parlak maviyse, öğlen saatlerinde zümrüt yeşili tonu haline geldiyor. Gökyüzünün rengi gün boyu değişiyor, soluk pembeden şafak vakti sabahın ortasına kadar göz kamaştırıcı bir maviye, gün batımına göre parlak bir turuncuya ve alacakaranlık tarafından mor renge dönüşüyor. Doğa ruh halimizi yansıtıyor. Güneş parladığında mutlu ve huzurlu hissediyoruz. Ayışığı aydınlatan bir gece, ayrıca içimizdeki sevgiyi uyandırıyor. Doğanın güzelliğinin dönüştürücü gücü budur.

Doğa hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ama bize bahşettiği nimetleri takdir etsek bile, onun hazinelerini yağmaladıklarını ve böylece çocuklarımızın doğanın keyfini tüm zenginliği ve çeşitliliği ile gelecekte yaşama zevkinden mahrum bıraktığımızı unutuyoruz.

Kötülük bile doğanın güzelliğinden önce teslim olur. Hastanede yatan hastaların, hoş bir manzara sunan pencerli bir odadaysa daha hızlı iyileştikleri gözlenmiştir. Saf zevki sağlamamanın ötesinde, doğanın güzelliği bu nedenle hasta akılları ve bedenleri için terapi sunabilir. Dolayısıyla, gelecek nesiller için  doğayı korumak için elimizden gelenin en iyisini yapmak çok daha önemlidir.

Efkan ENGİN.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu