GündemDünyadan HaberlerEğitim

NEF’TE SOSYAL BİLİMLER ARAŞTIRMALARI KONGRESİ

BAÜN’de, Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde düzenlenen Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi açılış programıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında Necatibey Eğitim Fakültesi hakkında kısa tanıtım filminin gösteriminin ardından kongrenin açılış konuşmalarında ilk olarak Düzenleme Kurulu adına Kongre Başkanlarından Prof. Dr. Hülya Gür, katılımcılara kongre hakkında kısa bilgiler verdi.

50 BİN MEZUN VERDİ

Daha sonra Rektör Yardımcısı ve Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk konuşmasına fakültenin tarihi önemi hakkında bilgiler vererek başladı. Kökleri Karesi Darülmuallimine uzanan; Halil İnalcık, Sebahattin Ali, İlhan Berk gibi aydınların yetiştiği okulun, Türkiye’de öğretmen yetiştirmede en eski kurumlardan birisi olduğunun altını çizen Baştürk, 50 bini aşkın mezunun, ülkenin dört bir yanında eğitim öğretim çalışmalarına katkı verdiğini belirtti. Kongrede 93 farklı üniversiteden gelen ve 11’i yurtdışından toplam 488 bilim insanı tarafından hazırlanan 500 çalışmanın sunulacağını ifade eden Baştürk, kongreye destek veren kurumlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

YAZICI ‘’ÖNCELİĞİMİZ İYİ BİR İNSAN’’

Vali Ersin Yazıcı da açılış programında yaptığı konuşmada; iletişim, bilgi ve bilişim çağında, yakın bir gelecekte birçok şeyi robotlar ve bilgisayarların yönetebileceğine dikkat çekerken, bununla birlikte her şeyin merkezinde her zaman insanın olduğunu belirtti. Merkezinde insanın olmadığı hiçbir şeyin önemi olmadığını söyleyen Vali Yazıcı; her şeyin iyisiyle kötüsüyle insanoğluna hizmet ettiğinin altını çizerken, insanların hizmetimize sunulanların tamamının da ancak araç olduğunu söyledi. Açılış programının ardından kongrenin davetli konuşmacılar panelinde; Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Özcan Demirel, Portekiz, ESEC Coimbra’dan Prof. Dr. Ana Maria Sarmento Coelho, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Aslan Gülcü ve Amerika Birleşik Devletleri Metropolitan College of Theology’den Prof. Dr. Leondra Radford gerçekletirdikleri sunumlarıyla katılımcılara hitap ettiler. Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonundaki açılış programına; Vali Ersin Yazıcı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu