GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

OK: “YÜZDE 60’DAN AŞAĞI OY ALIRSAK BU BİZİM AYIBIMIZ OLUR”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni İYİ Parti ve CHP tarafından oluşturulan ittifakın kazanacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, “Yüzde 60’ın altında oy alırsak bu bizim ayıbımız. En az yüzde 60 oy ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Yüzde 59 oy alırsak, yüzde bir ayıbımız var demektir.” dedi.

İYİ Parti Belediye Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, İl Başkanı Nedim Tuna ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 2019 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Tuna, CHP ile kolkola girerek 2019 yerel seçimlerine gideceklerini söyledi.

20 İLÇEYEDE TALİBİZ

İlçe belediye başkan adaylarının da belirlenmesi ile seçim çalışmalarının hızlanacağını söyleyen Tuna, “Balıkesir İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlıkları olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlıkları ile birlikte kol kola girip mücadele ederek başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Hemşerilerimizin daha önce de kendilerine Belediye Başkanı ve Milletvekili olarak özveriyle hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın İsmail OK ‘u destekleyeceğine inanıyoruz. İlçelerimizde de işbirliği sürecinde ilçe Belediye Başkan adaylarının hangi parti adına aday çıkaracağının belirlenmesi gönderdiğimiz raporlar doğrultusunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezleri heyetleri tarafından görüşülmesi devam etmektedir. Yapılan bu güç birliği sonucunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçemizin tamamına talibiz” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’İN MALİ PORTRESİNİ AÇIKLANSINLAR”

Balıkesir’i yönetmeye talip olduklarını söyleyen İsmail Ok, Büyükşehir Belediyesinin mali tablosunun açıklanmasını istedi. Ok, “Balıkesir’i yönetmeye talibiz. Balıkesir’deki işsizliği, buna bağlı tarım, sanayi ve hayvancılıktaki krizi ve bu krizden güçlenerek çıkacak projelerimizle geliyoruz. Ama ulusal basına, hatta yandaş basına da mal olduğu gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi maalesef Türkiye’nin gündeminde Balıkesirli hemşehrilerimizi mahcup edecek şekilde yeralmaktadır. Bugün Balıkesir Belediyesi iflas etmiş durumdadır. Gemi karaya oturmuştur. Buradan Balıkesir halkı adına, Büyüşehir Belediyesini temsil eden en yetkili kişilerden belediyenin mali portresini kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin aylık geliri nedir? Büyükşehir Belediyesinin aylık sorunlu ekonomik giderleri nelerdir. Bunları öğrenmek istiyoruz.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İN 33 MİLYON GELİRİ 40 MİLYON GİDERİ VAR”

Büyükşehir Belediyesi’nin mali yapısına değinen İsmail Ok, “Bizim öğrendiğimiz bilgiye göre personel giderleri, akaryakıt giderleri ve bankadan çektikleri kredileri dahi ödeyemeyecek durumdalar. Bu üç kalem yaklaşık aylık 40 milyon. Sorunlu gider. Büyükşehir belediyesinin de yaklaşık geliri 33 milyon civarı. Bakın yatırım yok, SGK, prim borçları, vergiler. En ufak Büyükşehir Belediyesinin kiraladığı daire kiraları ödeyemediğini biliyor kamuoyu. Biz hiçbir mazeret arkasına saklanmayacağız. Bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Geçirmek istiyoruz. Ama mali yapısını bilmek hakkımız. Projeler durmuş durumda. Avlu Balıkesir’in 2. Etabında çalışmalar durdu. Çamlık projesi var. Durdu. Çamlık keltepe haline geldi. Benim kafam oradan daha yakışıklı. Bütün çamlar gitti. Cengiz Topel’deki bir üstgeçidi aylar, yıllar oldu ancak açtılar. Biz bunları il belediyesi iken sessiz sedasız yapıyorduk.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KAYYUM ATANMALI”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin sahipsiz olduğunu ve kimin yönettiğinin belli olmadığını vurgulayan Ok, “Bırakın Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmayı, büyükşehirde yaşananları bir Balıkesir evladı olarak bilmek zorundayız. Bizlerin çok iddialı projeleri var. Et entegre, süt entegre tesisleri. Meyve, sebze, kurutulmuş gıda ve konsantresi. Bunları markalaştıracağız. Sacede Balıkesir Türkiye değil, dünyaya açacağız. Ama Balıkesir belediyesi şuanda bir sonbahar yaprağı gibi sahipsiz. Rüzgar ne yana eserse oraya doğru gidiyor. Ben seçilmişlerin alınmasına karşıyım ama Balıkesir belediyesinin bu içinde bulunduğu durumdan kurtulması için derhal kayyum atanması gerekiyor. Böyle bir şey yok. Adamın yetkisi var mı yok mu belli değil habire borçlanıyor. Bu şaibeli ndurumdan kurtulmak için yetkililerin bir an önce bu açıklamaları yapma zorunluğu var.” dedi.

“İLÇE BELEDİYE ADAYLARINI DA HEYET BELİRLEYECEK”

Balıkesir’in 20 ilçe belediye başkan adaylarının henüz belirlenmediğini bunu da genel merkezler tarafından oluşturulacak heyet tarafından belirleneceğini söyleyen Ok, “İYİ Parti ve CHP arasında kurulan heyetler aracılığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde kimin aday gösterileceği belirlendi. Yine Balıkesir’deki 20 ilçedeki adaylarda bu iki parti tarafından kurulan heyet tarafından belirlenecek. Bunun altını özellikle çiziyorum. Bunun dışında söylenen her söz boştur. İyi niyetle söylenenler bilgi eksikliğinden söylemiş olabilir. Ama bunun dışında bunları konuşanlar art niyetlidir, fesattır. Sizlerin huzurunda bir kez daha bunu kamuoyuna ilan ediyorum. Bu aday belirlemelerde tabiki oy oranlarına göre yapılacak. Mevcut CHP’li belediyelerde CHP’li adaylar gösterilecek, doğrusu da bu. Diğer ilçelerde ise oy oranı ve yapılan kamuoyu araştırmalarına göre adaylar belirlenecek.” dedi.

“2009’DA NE OY ALACAĞIMI ÖNGÖRÜYORDUK”

2009 yılında aldığı oy oranını kamuoyu hariç kendisinin ve çalışma arkadaşlarını öngördüğünü söyleyen İsmail Ok, “Şimdide bir rakam söylüyorum. Yüzde 60’ın altında oy alırsak bu bizim ayıbımız. En az yüzde 60 oy ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Yüzde 59 oy alırsak, yüzde bir ayıbımız var demektir. Yüzde 58 alırsak, yüzde 2 ayıbımız vardır. Ama ben en az yüzde 60 diyorum. Çıtamız daha yukarıda. Şuna inanarak söylüyorum. Balıkesir halkını tanıyoruz. Balıkesir sorunlarını biliyoruz. Bu çözüm yollarının projeleri de bizde var. Bunları Balıkesir halkına anlattığımızda seçimlerden sonra az bile söylediğini göreceksiniz” diye konuştu.

“CHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZDA OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ”

Gazetecilerin CHP’li bir heyetin neden toplantılara katılmadığı şeklindeki sorularını da yanıtlayan İsmail Ok, CHP’lilerinde ileriki süreçte toplantılarda yeralacağını belirtti. Kimseye karşı ayrımcılık yapmayacaklarını ifade eden Ok şöyle konuştu:“Biz kolkola omuz omuza kucaklayarak seçimlere gideceğiz. Görüşmeler devam ediyor. En kısa zamanda birlikte çalışmalar yapacağız. Bende Ankara’da vekillerle görüşüyorum.”Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu