GündemEğitimSiyaset

“OKULLARIMIZ DEPREME HAZIRLIKLI MI?”

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir’deki tüm okulların depreme dayanaklılığının incelenmesi, rapor edilmesi ve bununla ilgili olarak gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

CHP’li Ahmet Akın, Marmara bölgesindeki deprem hareketliliği acı tecrübelere rağmen afetlere karşı gereken önlemlerin alınmadığını bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturttu. 26 Eylül’de İstanbul’da 5.8 şiddetindeki depremin ardından 27 Eylül’de Balıkesir’deki 3.5 şiddetindeki deprem vatandaşlara alınan önlemleri sorgulattı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de yaşanan deprem sonrasında bir çok vatandaşın kendisine ulaşarak okullarda alınan deprem önlemlerini sorduklarını söyledi. Akın, Balıkesirli hemşehrilerinin haklı olarak “önce evlatlarını düşündüğünü” belirterek, kamu binalarında özellikle okullarda alınan depreme dayanıklılık raporlarının güncel olup olmadığı ile birlikte kamuoyunda paylaşılmasını istedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREM ÇALIŞMALARI YETERSİZ”

Ahmet Akın şöyle konuştu: “Deprem araştırmalarına yeterince önem verilmediğini Balıkesir için de görüyoruz. Balıkesir ve ilçelerini tehdit eden diri faylar bulunduğunu uzmanlar sık sık dile getiriyor. Bu fayların deprem potansiyellerini ortaya koymak amacıyla çalışmalar yapılıyor ama yetersiz olduğunu herkes biliyor. Daha hassas çalışmalara yapılmalı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda çalışmalarını duyuyoruz fakat yetersiz olduğunu da biliyoruz. Hassas çalışmalara Büyükşehir Belediyesi liderlik etmeli, bilim insanları, sivil toplum örgütleri ve bu alandaki her oluşumla birlikte hareket edecek koordinasyonun merkezinde olmalı.” CHP’li Akın, Marmara ve Van depremlerinde yaşanan benzer acıları yeniden yaşamamak için başta devlet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların gereğini yapmasını, toplum olarak da herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu