GündemEkonomiİlçe Haberleri

ÖMÜR ÜRETEN KADINLARDAN 17. YÜZYIL OSMANLI SARAY MUTFAĞI…

Susurluk Belediyesinin önderliğinde hayata geçirilen ÖMÜR-ÜRETEN KADINLAR PROJESİ kapsamında 27 Ocak Cuma akşamı Park Düğün Salonunda, kooperatif üyesi kadınların hazırladığı 17. Yüzyıl Osmanlı Saray Mutfağı yemekleri etkinliği yapıldı.

İlk olarak hamsili pilav gecesi düzenleyen Susurluk Ömür Üreten Kadınları,  bu defa tarihimizde bir lezzet yolculuğu yaparak 17.Yüzyıl Osmanlı Saray Mutfağı yemekleri hazırladı.

 

Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY yemekte yaptığı konuşmada, “ÖMÜR ÜRETEN KADINLAR projesini başlattığımızda tek bir hedefimiz vardı; Susurluklu kadınlarımızın kendi hayatları üzerinde söz sahibi olmaları,

İstihdama katılmaları, Ekonomik ve sosyal yönden güçlenmeleriydi.

Kadınlarımız bu projeye sahip çıktı, kooperatifleşerek bir çatı altında toplandı.

Ürettiğiniz el emeği hediyelik eşyalar, takılar, süsler hünerli ellerinizden çıkarak birer gelir kaynağına dönüştü.”dedi.

 

Kaymakam Osman ATEŞ, Balıkesir Genel Sekreter Yarımcısı Hüseyin DENİZ, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadriye GÜLDEREN, Basın ve Yayın Daire Başkanlığı Şube Müdürü Pınar DENİZ ve Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya AKDUMAN’ın katıldığı organizasyonda vatandaşlarımız da büyük ilgi gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu