Gündem

Onları Sevgi İyileştiriyor

Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Umut Engelliler Özel Eğitim Merkezi’ndeki çalışmaları Büyükşehir MERHABA’ya anlattı.

 

 

Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Umut Engelliler Özel Eğitim Merkezi’nin Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını söylerken, engelli bireylerin gelişimlerindeki en önemli rolün de ‘Sevgi’ olduğunu belirtti.

 

‘Türkiye’de Bir İlk’

 

Umut Özel Engelliler Eğitim Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, ‘Özel eğitime ülkemizde son yıllarda daha çok önem verilmeye başlandı. Küçük yaştaki öğrencilerimiz için çok daha fazla alternatif var. Ama 23 yaş üzeri özel engelli bireylere yönelik çok fazla alternatif yok. Bu yönüyle de kurumumuz Türkiye’de bir ilki başardı. 23 Yaş üzeri özel engelli öğrencilerimiz, hem meslek öğreniyorlar hem de toplum içinde rahatlıkla yaşayabiliyorlar’ ifadelerini kullandı.

 

 ‘Özveri Dolu Bir Çalışma’

 

Müzik eğitimlerinin oldukça önemli olduğunu söyleyen Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, ‘Müziğe öğrencilerimizin ilgisi çok fazla. Özellikle gösterilerde çıkan öğrencilerimiz mehter takımında yer alıyorlar. Mehter takımımız uzun yıllardır çalışıyorlar. Oldukça da başarılılar. Mehter Takımımızın bireyleri de bir koro oluşturdular. Onlar da eğitim alıyorlar. Kurslar alıp bunları da zaman zaman icra ediyorlar. Bizlere bu kurslarda en büyük desteği veren hocalarımız özveri ile çalışıyorlar. Öğrencilerimizle bire bir ilgileniyorlar. Bu koronun ve mehter takımının oluşmasında hocalarımızın, yardımcı arkadaşlarımızın büyük bir emeği var. Bu özveriyle yapılabilecek bir iş. Zor ama zorluğu da öğrencilerimizin gözlerindeki ışığı gördüğümüz anda gidiyor’ ifadelerini kullandı.

 

‘Gelişimlerine Katkı Sağlıyor’

 

Kursların öğrencilere olan faydalarını anlatan Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, ‘Müzik kurslarımızın yanı sıra mutfak sınıfımızda yiyecek içecek dersi gören öğrencilerimiz birbirinden lezzetli yemekleri yapmayı öğreniyorlar. Bunun yanı sıra bir de el işi öğrendikleri sınıfları var. Orada takı, aksesuar, el işi pek çok ürün ortaya koyuyorlar. Burada çalışmalarını tamamlayan öğrencilerimiz de çok mutlu onları ziyaret ettiğimizde ne kadar mutlu oldukları yüzlerinden okunuyor’ ifadelerini kullandı.

 

Onların Umudu Sevgi

 

Özel eğitim alan 23 yaş üzeri engelli bireylerin topluma kazandırılması için özveriyle çalıştıklarını dile getiren Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, ‘Bizim öğrencilerimizin her biri bambaşka değer. Hepsi birbirinden özel. Onları topluma kazandırarak, zamanlarını daha değerli geçirmeleri için biz de elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Biz özel eğitimin neden önemli olduğunu biliyoruz. Bu özel gençlerimiz için ise iyileştirici güç sevgi. İnsanlar onları dışlamak yerine anlamaya çalışıp yardımcı olmalılar’ ifadelerini kullandı.

 

‘Yıl Boyunca Çalışıyoruz’

 

Yıl boyunca çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Canseven, ‘Umut Özel Engelliler Eğitim Merkezimiz 23 yaş üstü özel engelli bireylere hizmet veren bir kurs merkezi. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla bu hale getirdik. Burada müzik sınıfımız, el sanatları sınıfımız ve yiyecek içecek hizmetleri dersi görülen bir mutfağımız var. Umut Özel Eğitim Merkezimizde yaklaşık 50 öğrencimiz eğitim görüyor. Yıl boyunca bu eğitimlerimiz devam ediyor’ dedi.

 

‘Servis Olanaklarımız Var’

 

Ulaşım imkanlarına da sahip olduklarını söyleyen Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, ‘Karesi İlçe Eğitim Müdürü’müz taşımalı eğitimini yapıyorlar. Öğrencilerimiz evlerinden alınıyor kursa bırakılıyor. Akşamda kurstan alınıp evlerine bırakılıyorlar. Hafta içi hergün 13.00 ile 17.00 arasında okula gelen öğrencilerimizi servisle evlerinden alıp akşamda evlerine bırakıyorlar’ ifadelerini kullandı. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu