GündemEkonomi

ÖRNEK DAVRANIŞ

Covid-19 (koronavirüs) salgını yaşadığımız bu olağanüstü günlerde, İş dünyasından da anlamlı destekler geliyor. Metal endüstri konusunda ülkenin önde gelen şirketlerinden Berm-mak Makina Müh. San. Ltd. Şti. İşçi sayısında bir azaltmaya gitmeden hem bağış yaptı, hem de Devlete Katkı sağlama amacı ile Kısa çalışma ödeneği ile ilgili başvurusunu geri çekti.

İHTİYACI OLANLAR KULLANSIN

Berm-mak Makina Müh. San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Akyürek “tüm dünyada süren ve Ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile mücadelede ki zorlayıcı dönemde, devletimize katkı sağlama amacıyla, kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak 24 Mart tarihinde yaptığımız başvuruyu geri çektik. Hepimizi zorlayacak bu süreçte, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ desteği ile istifade edeceğimiz kaynağın, daha fazla ihtiyaç sahibi firmaların kullanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BAŞVURU HAKKIMIZ AMA

Akyürek, “firma olarak Kısa Çalışma Ödeneğine dair her türlü yasal uygunluğa sahibiz ve başvuru yapmak hakkımız ama buna rağmen, devletimize de bir katkı sağlar anlayışı ile Firmamız ‘Biz bize yeteriz’ deyip, bu zorlu süreci kendi imkanlarını zorlayarak atlatmaya çalışacaktır” şeklinde açıklaması ile, iş dünyasında bu desteği kullanmadan da ayakta kalabilecek firmalara örnek olacak bir davranışa imza attı..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu